Denigrarea Braşovului: A.P.D.T. vs A.D.D.J.B.

Declaraţie de presă
4 Ianuarie 2016

Constat cu neplacută surprindere o serie de apariţii în presa locală urmate de acuze la adresa asociatiei a cărui preşedinte sunt.

Din capul locului, trebuie făcute urmatoarele diferenţieri: A.P.D.T.Bv.– Asociatia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Judeţul Braşov şi A.D.D.J.B. – Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov.

În articolele apărute în presă (pe care vi le ataşez) se face o confuzie majoră între aceste doua asociatii şi de denigrarea, din păcate, a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov.

Tin sa precizez ca Municipiul Brasov nu a fost in ultimii ani membru statutar al A.P.D.T.Brasov.


În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local s-a discutat retragerea Primăriei din A.D.D.J.B. pentru ca ar fi similara cu Agentia Metropolitana Brasov – AMB la care Primaria este membra.
Punctele suplimentare a ordinii de zi a sedintei de Consiliu Local din 21 Decembrie 2015.

Punctele suplimentare a ordinii de zi a sedintei de Consiliu Local din 21 Decembrie 2015.


Eu m-am opus acestei retrageri datorita faptului ca Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov nu este echivalenta cu Agentia Metropolitana Brasov, asa cum s-a argumentat in documentele anexate propunerii de hotarare a Consiliului Local Brasov. A.D.D.J.B. are ca obiectiv dezvoltarea durabila a judetului nostru iar A.M.B dezvoltarea stricta a zonei metropolitane, adica a zonei din jurul Brasovului.
Sustin faptul ca Brasovul in calitate de municipiu resedinta de judet trebuie sa fie membru marcant intr-o agentie de dezvoltare durabila a judetului.

Cum ar putea pretinde altfel Brasovul pozitia de capitala a unei viitoare regiuni in competitie cu Sibiul daca nu ne luam in serios rolul de capitala, la noi in judet?

Revenind la Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din Judetul Brasov, pe care o pastoresc din 2010, in cadrul careia ma implic activ pentru dezvoltarea turistica a Brasovului si a judetului nostru, doresc sa transmit ca in anul 2015 a fost facut un audit amplu din partea Consiliului Judeţean.
Deasemenea Curtea de Conturi a verificat toate contractele de cooperare ale Consiliului Judetean Brasov, inclusiv cele cu A.P.D.T. Brasov.
Ambele controale care vizau A.P.D.T. Bv. s-au finalizat fara a fi sesizate probleme si reflectand modul corect de lucru al asociatiei.

Cer public ca instituţiile media care au transmis eronat mesajul să facă toate corecturile necesare, cu drept la replică, aşa cum cere etica jurnalistică.

În plus, cer public domnului primar să iasă şi să facă declaraţiile ce se impun, în această situaţie ruşinoasă pentru instituţia pe care pretinde dumnealui că o reprezintă!

Din păcate, aceste mesaje eronate nu fac decât să inducă braşovenii în eroare, prin pasarea responsabilitatii in cazul candidaturii pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret de Iarna din 2020 şi să mă pună pe mine într-o lumină negativă, ca preşedinte al A.P.D.T. Bv.

Precizez ca voi apela inclusiv la instanţele de judecată, dacă situaţia o va cere şi nu vor exista clarificări publice, în acest sens!

Cristian Macedonschi

Presedinte A.P.D.T. Brasov
Consilier Local din partea FDGR

Scrie-mi aici părerea ta