Ecologizarea zonei turistice intre Turnul Alb si Turnul Negru – Zona de Dupa Ziduri

Dragi Brasoveni,

cu cateva zile in urma a fost o vizitat de catre o brasoveanca care semnala starea deplorabila a zonei turistice de dupa ziduri.

In urma discutiei am fost la fata locului si intr-adevar s-a confirmat ceea ce mi-a fost relatat.
Toata acea zona turistica si de recreere din inima orasului se transformase intr-o mare halda de gunoi si o mare toaleta publica.

M-am hotarat pe loc sa actionez rapid si in consecita, am sunat presedintii organizatiilor de tineret a Partidului Democrat Liberal, a Partidului National Liberal si a Forumului German cu rugamintea de a trimite voluntari in data de 28.07.2014 pentru a incepe o actiune ampla de ecologizare a zonei.

Am purtat discutii si cu Asociatia Prietenii Padurilor care au confirmat imediat participarea si pe langa implicarea lor activa au sustinut actiunea cu saci si manusi de unica folosinta.

in lupta cu gunoaiele

in lupta cu gunoaiele


La aceasta initiativa s-au mai alaturat si domnul arhitect Gruia Hilohi si domnul geolog Mihai Iacomir care au venit si cu idei suplimentare de a dezvolta zona si de a crea atractii suplimentare atat pentru turisti cat si pentru localnici.

M-am bucurat foarte mult de prezenta numeroasa a tinerilor din organizatia brasoveana a TDL condusa de Octavian Ciovica dar si de prezenta tinerilor din cadrul Forumului German. Am fost dezamagit ca unii tineri pe care m-am bazat la acest eveniment nu au venit.

Cu aceasta ocazie am ecologizat si catacombele din dealul de dupa ziduri, catacombe care au fost sapate in timpul celui de al 2-lea Razboi mondial si care serveau ca adapost brasovenilor din Centrul Istoric pe timpul bombardamentelor.

Ecologizarea catacombelor cu tineretul PDL si a Forumului German

Ecologizarea catacombelor cu tineretul PDL si a Forumului German

Peste 30 de saci mari s-au strans cu ocazia actiunii si mi-as dori sa nu mai fie nevoie o noua ecologizare.

Sunt de parere ca ar trebui montate indicatoare cu informarea turistilor despre pozitia toaletei publice din zona, cea de la Livada Postei de sub cafeneaua Vintage, sa se monteze mai multe cosuri de gunoi si sa fie mai des golite iar in plus sa se monteze panouri de informare despre amenzile pe care risca sa le primeasca toti cei care arunca gunoaie sau folosesc natura drept toaleta publica.

gunoiele stranse din padure

gunoiele stranse din padure



Aceste amenzi trebuie sa fie usturatoare!

Pentru o supraveghere mai buna a zonei recomand politiei locale montarea de camere de supraveghere pe tot perimetrul de dupa ziduri.

In legatura cu catacombele imi doresc includerea acestora intr-un circuit turistic dedicat brasovului unde sa fie prezentate poze ale Brasovului din perioada celor 2 razboaie mondiale.
Acest lucru este relativ simplu de realizat, trebuie tras curentul in catacombe si pozitionate materialele pe peretii incaperilor si a coridoarelor. Sunt convins ca vor fi o atractie majora a Brasovului si ca toti turistii s-ar bucura de aceasta posibilitate de a invata mai multe despre istoria interbelica a frumosului nostru oras.
In plus din banii incasati la intrarea in catacombele turistice se va putea mentine curatenia in toata zona.

Tot cu ocazia actiunii de Dupa Ziduri am observat si faptul ca paraul Graft ar putea fii un focar de infectii datorita deversarii in el a apelor reziduale menajere din Schei. Daca nu facem nimic am putea readuce in cetate vechile boli medievale.
Pentru a evita acest lucru am purtat astazi o discutie cu domnul Primar Scripcaru care mi-a confirmat ca lucreaza deja la o solutie de epurare si igienizare a paraului.
Mi-ar placea ca pe viitor sa putem vedea pesti in paraul Graft iar porecla “Spurcata” sa fie doar o amintire neplacuta din trecut.

Paraul Graft

Paraul Graft

Foto 14
Avand in vedere cele realizate alaturi de tinerii voluntari carora doresc sa le multumesc din suflet pentru implicare, si de impulsul dat sunt convins ca aceasta zona va fi pe viitor si mai atractiva atat pentru brasoveni cat si pentru turisti.
Foto

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni
Christian Macedonschi
Consilier Local FDGR

Iubesc natura,  iubesc Brasovul

Iubesc natura,
iubesc Brasovul

Scrie-mi aici părerea ta