Experții Aeroportului Internațional München: „Brașovul poate deveni un nod aerian important“

In conferinta de presa de pe 19.10.2015 am prezentat rezultatele vizitei mele oficiale la München.

La conferinta de presa a Forumului German

La conferinta de presa a Forumului German


Munca și perseverența mea de a promova și demara proiectul „Aeroportul International Brașov-Ghimbav“, începe să dea roade.

Astfel am avut ocazia, la întâlnirea lunară a Clubului Exportatorilor Bavarezi, să port discuții bilaterale atât cu doamna Dr. Beate Merk, Ministru Bavarez pentru Politici Europene Moderne și Relații Regionale, cât și cu președintele aeroportului din München, Domnul Dr. Michael Kerkloh.


Brașovul ar profita dublu dintr-un posibil parteriat cu München:
În primul rând va profita de relațiile excelente pe care le deține conducerea aeroportului din München cu linile aeriene internaționale. Aceste relații sunt extrem de importante pentru crearea de curse de pe viitorul Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav.
Prin crearea rapidă de curse aeriene de la Brașov, s-ar reduce atât riscul cât și pierderile care ar putea depăși în primii ani investiția inițială.
În al doilea rând, prin experiența și know-how-ul operatorilor celui de al 2-lea HUB aerian din Germania, Aeroportul Brasov-Ghimbav ar avea șansa să devină unul din cele mai importante aeroporturi regionale din Romania. Conform experților bavarezi Brașovul ar avea șansa să devină un nod aerian important.

„Brașovul are atât prin istoric cât și prin experiența technică tradițională un potențial imens, nu numai din perspectiva turistică ci și din punct de vedere economic“ a declarat arhitectul Wolfgang Voigt, care este implicat în extinderea aeroportului München prin construcția terminalului satelit legat de Terminal-ul 2. Prin acest terminal satelit care se va da în folosință în aprilie 2016, va crește capacitatea aeroportului de la 36 de milioane de pasageri la 50 de milioane.

Arh. Wolfgang Voigt a venit anul acesta la Brașov, la invitația mea, alături de membrii marcanți ai „Export–Club Bayern“.
El a avut ocazia să facă o radiografie economică și turistică reală a Brașovului, vizitând pe lângă târgul industrial și educational „Made in Brasov“, Oktoberfest Brașov, Castelul Bran și Masivul Postăvarul si pista aeroportului Brașov-Ghimbav. În urma vizitei ne-a facut o propunere vizuală printr-o schiță personala cu o posibilă dezvoltare a aeroportului brașovean.

În propunerea facută de arhitectul bavarez, ar trebui dezvoltat pe lângă terminal, atât un mic „Airport City“ care să includă spații comerciale, un hotel și un compex de birouri, cât și un teren de golf de 18 găuri care să fie completat cu un peisaj cu lacuri care să conțină 7 poduri. Aceste 7 poduri vor reamintii de cea mai renumită melodie a superstarului brașovean din spațiul german, Peter Maffay – „Über Sieben Brücken“.

https://www.youtube.com/watch?v=4zUh7EARJhQ

Schita cu propunerea facuta de arhitectul aeroportului din München, domnul Wolfgang Voigt

Schita cu propunerea facuta de arhitectul aeroportului din München, domnul Wolfgang Voigt

Împreună cu specialiștii germani am stabilit o posibilă dată la care să fie primită la München o delegație oficială din partea responsabililor proiectului “Aeroportul Brașov-Ghimbav”, pentru a aprofunda discuțiile despre o posibilă colaborare.
Această dată ar fi ziua de 4 decembrie 2015.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni

Cristian Macedonschi
Candidat la functia de Primar al brasovenilor din partea
Forumului German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta