Fapte, nu vorbe! “Natura nu este coşul tău de gunoi”! S-a ecologizat Dealul Cetăţii

Dragi braşoveni,

Aşa cum v-am promis, astăzi a avut loc o acţiune amplă de salubrizare a Dealului Cetăţii, organizată de FDGR împreună cu Asociaţia Prietenii Pădurilor si APDT Brasov.

ECOLOGIZAREA DEALULUI CETATII

ECOLOGIZAREA DEALULUI CETATII


Au participat peste 40 de tineri braşoveni dotaţi cu saci, mănuşi şi spirit civic.
Au fost şi locuitori străini ai Braşovului, din Germania şi Slovacia, care sunt educaţi în spirit ecologist. Pe potecile din pădure s-au descoperit adevărate rampe de gunoi. Peturi, sticle, haine vechi, cărţi, resturi de materiale de la construcţii. Nu mi-aş fi închipuit să găsim o asemenea cantitate de gunoi pe Dealul Cetăţii!
Am crezut că provine de la turişti, dar, din păcate, o mare parte aparţine braşovenilor.

Au fost televizoare, aparatură casnică, bucăţi de rigips. Este de netolerat ca o asemenea oază de verdeaţă din inima oraşului să arate aşa! Am preluat responsabilitatea ecologizării acestei zone istorice, turistice şi culturale şi vreau să le mulţumesc tinerilor inimoşi care au participat, cu entuziasm, la această acţiune.

Totodată tragem un semnal de alarmă şi îi îndemnăm pe braşoveni să îşi păstrăze oraşul curat.
Natura nu este coşul lor de gunoi, aşa cum va scrie pe pancartele pe care le vom instala aici, cât de curând!

Mario Sekac, un tânăr din Slovacia, îndrăgostit de Braşov, ne-a spus: “La noi, în fiecare week-end, clasele de copii participă la strângerea gunoaielor din zonele turistice. Primăria îi răsplăteşte cu petreceri de socializare şi joacă, după ecologizare. Oamenii se jenează să mai arunce gunoiul, când văd că este adunat de cei mici si in primul rand pentru ca educatia incepe in scoala”.

Ecologizarea Dealului Cetăţii s-a terminat, pentru moment. Mormanul de saci adunaţi astăzi este dovada atitudinii civice. Pe viitor vor fi curăţate şi alte zone superbe ale Braşovului, prin implicarea voluntarilor iubitori de natură şi civilizaţie. Aşa cum am făcut şi în Zona După Ziduri, iar acum la Cetatea Braşovului!

Solutia este relativ simpla.
Trebuie montate mai multe cosuri de gunoi, in lateralul c etatii unde se aduna brasovenii la gratar in luminisurile din padure trebuie amenajate locuri speciale de picnic cum au mai fost amenajate si in alte locuri din oras iar politia comunitara trebuie sa fie prezenta zi si noapte si sa dea amenzi usturatoare celor care nu respecta natura si legea.

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni.

Christian Macedonschi
Consilier Local la BRASOV
FORUMUL GERMAN

DSCF2425

DSCF2441

Foto 1

DSCF2466

DSCF2469

DSCF2470

Foto 2

Scrie-mi aici părerea ta