FDGR Brasov intermediaza vizita la Aeroportul Wien Schwechat

​Delegaţie a CJ Braşov discută despre aeroport la Viena

In vizita de lucru alaturi de Presedintele Aristotel Cancescu la oficialii Aeroportului International Viena

O delegaţie a Consiliului Judeţean Braşov se va deplasa, luni 18 noiembrie, la Viena, unde va fi organizată o întâlnire între conducerea CJ şi preşedintele Consiliului de Administraţie a Aeroportului Viena Schwechat, Dr. Günther Ofler.
Din delegaţia CJ Braşov vor face parte preşedintele Aristotel Căncescu, vicepreşedintele Mihai Pascu şi consilierul local FDGR, Christian Macedonschi.
„Organizarea acestei întâlniri a fost posibilă datorită implicării consilierilor FDGR, dar şi a relaţiilor internaţionale foarte bune pe care aceştia le au cu reprezentanţii statului austriac, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti făcând un intens lobby în favoarea Braşovului. La întâlnirea de peste o săptămână domnul vicepreşedinte Mihai Pascu va face o prezentare a proiectului aeroportului Braşov, după care se va discuta despre operaţionalizarea aeroportului şi despre o eventuală implicare a părţii austriece în administrarea viitorului aeroport de la Braşov“, a declarat consilierul local Christian Macedonschi.
Consilierul local susţine că la Braşov este nevoie de un operator serios şi cu experienţă, pentru ca pe aeroportul din Braşov să aterizeze în viitor curse din întreaga lume, care să aducă la Braşov nu doar mai mulţi turişti, dar şi pentru ca acest aeroport să devină o placă turnantă în transportul de mărfuri din această zonă.
„Aeroportul din Viena este unul dintre operatorii importanţi de unde pleacă livrările de marfă către Europa de Est. Ar fi foarte bine dacă, ajutaţi şi de construirea viitorului intermodal de mărfuri de la Feldioara, o parte din acest trafic de mărfuri să fie atras către Braşov“, a mai spus Macedonschi.
Pe lîngă conducerea Aeroprotului Viena Schwechat şi cea a Consiliului Judeţean Braşov, la întâlnirea de peste o săptămână va fi prezentă şi o delegaţie a Institutului Regiunilor Europene, care s-a implicat activ în organizarea acestei întâlniri.

Christian Macedonschi,

Scrie-mi aici părerea ta