Forumul German Brasov organizează o dezbatere publică cu braşovenii pe tema drumului de După Ziduri!

Pe 28 aprilie la ora 18, la sediul FDGR Braşov din str. Baiulescu nr 2, se va organiza o dezbatere publică cu cetăţenii Braşovului şi cu specialişti, privind proiectul de amenajare a unei artere auto în zona “După Ziduri”.
Vom invita la dezatere locuitorii din Schei şi din Centrul Istoric, direct, arhitecţi de prestigiu ai urbei, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass media.
Bineînţeles, sunt aşteptaţi să participle toţi braşovenii care sunt interesati de acest proiect major de schimbare a orasului nostru.

Practic, aleea “După Ziduri” reprezintă o oază de natură şi romantism în inima cetatii. Prin amenajarea unei artere auto cu dublu sens, acest plămân verde ar putea fi poluat, gazele de eşapament fiind mutate din stradă în … curte, iar prin lucrările de excavaţie în stâncă ar putea fi afectate două obiective turistice şi istorice de primă importanţă ale Braşovului: Turnul Alb şi Turnul Negru!
Noi, saşii suntem urmaşii celor care au construit cetatea Braşovului cu zidurile de apărare, turnurile şi bastioanele sale. Un motiv în plus, pentru a privi critic acest proiect!
Pe lângă dezbaterea publică din 28 aprilie, vom organiza in decursul anului si o conferinta de dezvoltare urbana la care vom lansa un concurs de urbanism unde specialistii din cadrul Registrului Urbanistilor Romani, www.rur.ro , si nu numai, sa poata sa prezinte viziunile lor, prin proiecte pentru gestionarea traficului in centrul istoric al Brasovului, tinand cont atat de aspectele de poluare cat si cele financiare.

Prin aceasta dezbatere publica dorim sa aflam pozitia Brasovenilor referitor acestui proiect si dorim sa gasim eventuale soluții alternative pentru gestionarea traficului auto și pietonal din centrul istoric al municipiului Brașov.
Eu personal sustin proiectul de transformare a str. Muresenilor in pietonala sau semipietonala dar sunt de parere
ca, in primul rand, ar trebui sa reducem drastic traficul in Centrul Istoric al Brasovului prin introducerea unui transport public sigur special si adecvat pentru liceele din centru, Honterus, Saguna, Sportiva, Miu si Pedagogic, evitand astfel traficul intens generat de parintii care-si aduc si iau copii de la scoala.
Odata redus traficul ar trebui sa facem o masuratoare a masinilor pentru a vedea daca este oportuna o artera de circulatie suplimentara pe langa cele existente, Nicolae Balcescu si Castelului.

Daca intradevar ar fi necesar sa evitam poluarea pe dupa ziduri si sa gandim eventual un tunel complet inchis care sa faca legatura intre Bartolomeu si Schei si, de ce nu, si unul intre Schei si Racadau.
Aceste tunele insa trebuie sa fie necesare in urma unor studii de trafic, de oportunitate, de fezabilitate si geotechnice si sa fie platibile din punct de vedere finaciar.

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni

Christian Macedonschi

Dezbatere Publica pe proiectul de "Dupa Ziduri"

Dezbatere Publica pe proiectul de “Dupa Ziduri”

Scrie-mi aici părerea ta