Forumul German clădește în Brașovul European o economie stabilă și locuri de muncă bine plătite

CERB - Brasov, capitala economica

Desi ne dorim progres pe toate planurile pentru Brasov, trebuie sa recunosatem ca fara o economie stabila care sa asigure atat locuri de munca pentru cetateni cat si inovare, toate celelalte obiective se pot realiza.

Noi, Forumul German, consideram ca administratia publica are datoria de a coordona si sprijini dezvoltarea economica. Primăria va fi astfel partenerul principal al dezvoltării economice și al antreprenoriatului, iar economia orașului poate deveni un exemplu de bună administrare în țară și în Europa, prin implementarea unor politici locale eficiente și coerente, pe termen mediu și lung. În ceea ce privește inovația, aceasta este susținută prin cercetare, în care se implică atât instituțiile de învățământ sau de interes public, cât și companiile private. Găsirea unei formule câștigătoare pentru stabilizarea și extinderea acestor tipuri de parteneriate va duce, în final, la crearea de locuri de muncă și la transformarea orașului, cu adevărat.

Aceasta dezvoltare se va realiza multilateral, cu proiecte ce vizeaza diferite sectoare precum infrastructura, turismul, antreprenoriatul, cultura, medicina. Spectrul domeniilor fiind larg si divers avem o serie de propuneri ce ofera o viziune pe termen lung pentru fiecare dintre acestea.
Printre ele se numara finalizarea construcției Aeroportului Brașov-Ghimbav, atât pentru pasageri, cât și pentru curse cargo, care va atrage după sine 2 obiective mari: triplarea numărului de turiști – de la 1 milion la 3 milioane – și atragerea de investiții în hoteluri, pensiuni și infrastructură turistică; transformarea Brașovului într-un centru logistic în inima României, pentru facilitarea comerțului extern și pentru dezvoltarea economică locală.

De asemenea ne dorim crearea unei Zone Libere la Brașov, în imediata apropiere a aeroportului, similară cu Zona Liberă Galați, pentru facilitarea comerțului extern și pentru dezvoltarea economică locală.

Primăria va încuraja cercetarea în domeniul medical printr-un parteneriat cu Consiliul Județean, prin intermediul căruia Primăria va asigura salarii, burse, training-uri în străinătate pentru cercetătorii implicați, iar Consiliul Județean va asigura baza de cercetare și suportul logistic.

Un alt aspect important este atragerea investitorilor străini prin intermediul actorilor cu influență locală, precum Clubul Economic German, și invitarea Misiunilor Economice din Europa – cu sprijinul ambasadelor – și din Turcia, China ori Statele Unite ale Americii, cărora să li se poată prezenta oportunitățile de investiții în zona Brașovului.

Concluzionand, strategia in plan economica gandita pentru Brasov inglobeaza toate celelalte masuri si proiecte pe care le dorim pentru diferite domenii si coordonarea acestora va duce cu siguranta la progres pe toate planurile.

Fiți alături de noi pentru un Brașov European! Cu noi mergi la sigur!

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Cristian Macedonschi
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Brașov din partea FDGR


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button


Scrie-mi aici părerea ta