Forumul German exclus voit din comisia pentru apa calda. VIDEO sedinta de Consiliu Local Brasov

Astăzi, 13.06.2016 am participat la ședinta de îndată a Consiliului Local Brașov pentru înființarea Comisiei Speciale care să analizeze situația actuală de la Tetkron și care să facă tot ce este legal și posibil astfel încât să se reia, cât se poate de repede, furnizarea de apă caldă la Brașov.

În ședința de AGA Tetkron din data de 8 iulie, s-a stabilit ca această comisie să fie alcătuită din 7 membri, iar fiecare grupare politică să fie reprezentată pentru a lua hotărâri în consens. Furnizărea de apă caldă și agent termic la Brașov fiind o problemă majoră a Brașovului.

Datorită faptului că am făcut parte și din vechiul Consiliu Local am hotărât să reprezint Forumul German Brașov în această comisie.

Din păcate cele hotărâte, de toți cei prezenți la sedința AGA Tetkron de vineri, nu au mai fost valabile la ședința Consiliului Local unde s-a stabilit componența comisiei, Forumul German fiind exclus în mod voit din aceasta.

Majoritatea formata din membrii PDL / PNL / PMP a votat nominal împotriva mea și astfel am fost exclus voit din luarea deciziilor în favoarea Brașovului și a brașovenilor. Țin să precizez că acum un an tot majoritatea PDL / PNL a fost responsabilă de încetarea furnizării de apă caldă la Brașov ei votând, în grup la acea vreme, cum le era dictat de către Primarul George Scripcaru care este urmărit penal alături de Viceprimarul de la acea vreme, Adina Durbacă, de către DNA exact pentru presupuse fraude, luari de mită și abuzuri în serviciu în legătură cu sistemul de termoficare din Brașov. În acel dosar întocmit de DNA mai sunt urmăriți și funcționari publici, directori și sefi de servicii din cadrul Primariei, care au si fost suspendati deja, unii membrii din Consiliul de Administrație a Tetkron dar și o parte din patronii companiei BEPCO.

Apa calda transformata in cuburi de gheata si bani gheata... la Brasov

Apa calda transformata in cuburi de gheata si bani gheata… la Brasov


Primarul Scripcaru și-a arătat dezinteresul față de cetățenii Brașovului rămași din 7 aprilie 2016 fără apă caldă plecând pur și simplu din ședința de Consiliu Local convocată chiar de el.
El este probabil mulțumit că a fost reales și nu il mai interesează problemele majore ale urbei.
Să se spele pe cap brașovenii… dacă au cu ce…

Mă întreb oare cu ce îi deranjam pe aleșii puterii actuale dacă eram prezenți în acea comisie? Le este frică că vom putea desconspira ceva?

Oricum ar fi, de ce le este frică nu o să scape. Garantez!

După cum am mai spus si în trecut singura variantă funcțională pentru a da drumul rapid la robinetul cu apa caldă este ca datoriile către BEPCO și GDF SUEZ să fie achitate, iar furnizarea să se reia în actuala constelație până când se vor lua decizii noi asupra funcționării sistemului de termoficare la Brașov.

Eu mă întreb doar, de ce nu s-au plătit banii bugetați anul trecut către Tetkron?
Suma a fost asumată, iar datoriile Tetkron sunt foarte clare față de furnizorul de agent termic, BEPCO.

Oare nu s-au platit ca sa nu poata dovedi procurorii DNA prejudiciul creat de grupul infractional pe care l-am amintit mai sus dupa motto-ul:
daca nu s-a platit nimic catre BEPCO atunci nu exista prejudiciu…

Nu cred ca functioneaza asa de usor acest lucru fiindca GDF SUEZ a livrat gaz de peste 2,5 milioane de Euro anul trecut pe care va trebui sa-i incaseze iar fara a plati gazul consumat nu va mai furniza gaz catre furnizorul de agent termic iar astfel riscam sa ramana cei peste 25.000 de Brasoveni si fara caldura in aceasta iarna iar timpul se scurge repede si in septembrie se raceste la Brasov.

Recomand colegiilor alesi in comisie sa nu piarda timpul si in cel mai scurt timp sa ia o decizie.

Eu voi face alaturi de colegul meu Arnold Ungar o propunere separata fiindca nu te poti juca nici cu apa calda si nici cu cei 104 angajati Tetkron pe care vrea Scripcaru sa-i disponibilizeze foro a clipii cu ochii.

Doua lucruri se vad foarte clar la aceasta sedinta a Consiliului Local Brasov:

1. majoritatea lor este foarte fragila.
2. majoritatea PDL/PDL nu cauta un consesns pentru rezolvarea problemelor ci urmares doar interesele de grup si in special cele dictate de George Scripcaru.

Sper ca in al 12-lea ceas sa inteleaga si acesti oameni ca nu interesele lor conteaza ci cele a brasovenilor ca de aceea au fost alesi.

Dragi cititori, va atasez inregistrarea sedintei de Consiliu Local ca sa va puteti face o parere pertinenta despre cum functioneaza, sau nu, lucrurile in acest for decizional al orasului nostru.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni,

Cristian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta