Ghimbavul doreste sa dezvolte cel mai modern centru de expozitii si congrese din Romania in apropierea aeroportului Brasov/Ghimbav

Potential imens pentru viitorul centru de expozitii si congrese de la Ghimbav

O delegatie oficiala din Romania alcatuita din Primarul interimar al orasului Ghimbav, domnul Ionel Fliundra, doamna arhitect Hildegard Brandl si consilierul local Cristian Macedonschi au vizitat Centrul de Expozitii si Congrese din München – Messe München.
Acestia au fost primiti de conducerea centrului care a prezentat detaliat Infrastructura lor expozitionala si de congrese.

Tinta delegatiei a fost de a afla secretele unui centru expozitional si de congrese de succes, Messe München fiind printre cele mai profitabile centre expozitionale de lume. Expertii bavarezi de la Messe München au infiintat si opereaza alaturi de parteneri chinezi centrul expozitional din Shanghai care este pe departe cel mai profitabil din lume.

Zona Metropolitana Brasov are nevoie de un centru modern de expozitii si congrese iar Ghimbavul este o destinatie excelenta pentru un astfel de proiect.

„In calitate de constructor de punti intre spatiul european german si Romania, am organizat aceasta delegatie oficiala pentru a avea ocazia sa invatam de la cei mai buni cum ar trebui abordam un astfel de proiect. Acest centru de expozitii si congrese ultramodern, pe care il putem finanta din fonduri europene la Ghimbav, ar aduce o plusvaloare intregii regiuni si ar sustine o dezvoltare rapida si sustenabila atat a Aeroportului Brasov -Ghimbav care va fi in imediata apropiere cat si a turismului de business care estefoarte benefic din punct de vedere financiar pentru toata regiunea.“ a declarat consilierul local al Forumului German si presedintele asociatiei Smart City Brasov, domnul Cristian Macedonschi.

Specialistii bavarezi sunt de parere ca acest proiect are potentialul major de dezvoltare a turismului de business in toata regiunea si va crea noi oportunitati de afaceri atat pentru antreprenori locali cat si pentru investitori internationali dar in primul rand va promova Brasovul, Ghimbavul si Tara Barsei ca o destinatie de excelenta economica si turistica.

„Ma bucur ca am avut ocazia sa vad cum functioneaza eficient si profitabil centrul expozitional de la München iar in urmatoarea perioada se vor intocmi studiile de oportunitate si de prefezabilitate pentru a putea depune documentatia in vederea obtinerii finatarii europene la ADR Centru. Prin acest proiect voi pune bazele unei dezvoltari economice si turistice de calitate la Ghimbav pentru urmatoarele decenii.“ a declarat Viceprimarul cu atributii de primar al orasului Ghimbav, domnul Ionel Fliundra

Din componenta delegatiei a facut parte si arh. Hildegard Helene Brandl, Presedinte al Asociatiei Societatilor de Arhitectura din Romania si membru al Camerei de Comert Romano-Germana – AHK-Romania. Doamna arh. Brandl are o experienta ampla internationala in proiectarea de spatii multifunctionale iar ca membru al camerei de comert Romano-Germana, care reprezinta Landul Bavaria in Romania, este atat un liant cat si un catalizator pentru demararea proiectelor comune germano-romane.

„Particip de ani de zile la targuri organizate in centrul expozitional Messe München si de aceea sunt convinsa ca este acel exemplu de practici bune de care avem nevoie in Romania, astfel incat sa devenim un pol european pentru turism de business din UE si nu numai. Avem nevoie de centre de expozitii si conferinte gandite si operate profesional in intreaga Romania si ma bucur ca dam start unei misiuni care inseamna locuri de munca, investitii si un mare plus pentru imaginea tarii noastre in Ghimbav. Regiunea Brasov este pe primul loc la numar de turisti anual cu peste un milion in 2017 si are capacitatea de a primi expozanti si vizitator din intreaga lume.” a declarat doamna Arh. Hilde Brandl dupa vizita de la München

Biroul de presa al domnului

Cristian Macedonschi
Consilier Local la Brasov

Forumul German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta