Inregistrare: Sedinta de Consilui Local Brasov 28 ianuarie 2016

Dragi brasoveni,

impart cu voi inregistrarea sedintei de Consiliu Local din Brasov din data de 28 ianuarie 2017. Inregistrarea este din motive tehnice impartita in doua parti.

Prima parte care include si interpelarile si interventia domnei Iulia Popescu (Radu) actrita la Teatrul Sica Alexandrescu

Partea a 2-a a sedintei

In aceasta sedinta am sustinut patru interpelari importante pentru Brasov si brasoveni.

Prima interpelare se refera la introducerea reducerilor pe transportul public brasovean pentru studentii universitatilor acreditate si recunoscute din Brasov. Brasovul a fost inca din trecut un centru universitar important care atragea mii de studenti in orasul nostru. Acest lucru trebuie mentinut iar Consiliul Local si Primaria trebuie sa faca tot ce le sta in putere sa sporeasca atractivitatea pentru studentii care doresc sa studieze la noi pentru ca alte orase nu dorm iar lupta pentru a atrage tineri este foarte mare fiindca acestia raman in mare proportie dupa studiu in oras iar forta de munca calificata este pentru un oras bunul cel mai important pentru o dezvoltare sustenabila.

A doua interpelare se refera la gardul montat ilegal pe Str. Sfantul Ioan care imparte parcarea in doua. Am intrebat de cine apartine acest gard fiindca pana la ora actuala nu s-a efectuat nici o schimbare de destinatie a acelei zone iar riveranii trebuie sa poata sa-si parcheze masinile acolo. Mentionez faptul ca lucrarile efectuate de Primarie pe Str. Sfantul Ioan sunt complet ilegale, ele fiind efectuate fara proiect si fara avize de la comisia de cultura si de la ordinul arhitectilor si nici macar panou de santier nu a fost montat asa cum cere legea. In numele riveranilor care au depus si ei o plangere la Primarie am cerut desfiintarea de urgenta acestui gard ilegal.

A treia interpelare se refera la deszapezirea total necorespunzatoare din acest an in municipiul Brasov. Am cerut toate contractele (cu anexe) de deszapezire pe care le-a semnat Primaria cu firmele care au castigat licitatiile pentru iarna 2016-2017 deoarece deszapeyirea a fost catastrofala. In plus am atras atentia ca in oras nu circula doar masini iar trotoarele nu au fost deszapeyite iar si la ora actuala cu mult dupa caderea zapezii mai prezinta in pericol pentru pietoni. primarul Scripcaru si viceprimarii Costel si Barabas primesc in acest cay un cartonas mare rosu pentru neindeplinirea atributiilor.

Ultima interpelare se refera la infiintarea unui punct medical cu o sectie de ortopedie in Poiana Brasov pe toata perioada sezonului de iarna si introducerea unui transport public in statiune. Nu este de conceput ca o statiune montana de marimea si importanta Poienii Brasov sa nu dispuna de un punct medical. Zilnic suntem martori la yeci de accidente pe partiile din Postavaru, accidente care foarte des se sondeaza cu fracturi sau rupturi de ligamente. O administratie responsabila trebuie sa se ocupe de siguranta atat a cetatenilor orasului cat si de cea a turistilor care ne viziteaza. macar in acest sens sa renunte la interesele personale si sa se gandeasca la interesele comunitare fiindca nici o lege nu te amnisitiaza sau te gratiaza de supararea cetatenilor. Daca nu sunt in stare sa ofere un serviciu public atunci am atras atentia ca se poate face un parteneriat public privat stiind ca repreyentati ai spitalului Sf. Constantin, cel mai curat spital din Europa in 2016, ar fi interesati de o astfel de colaborare iar daca primaria le-ar pune la dispozitie un spatiu corespunzator ei s-ar ocupa de buna functionare a serviciului medical in Poiana Brasov.
Eu as propune ca acest spatiu medical sa se infiinteze in mastodontul acela urat, numit Centru de Agrement Poiana Brasov, la baza partiei Bradul. Acel centru medical ar putea funciona tot anul maiu ales ca in acel centru se afla si un perete de catarare unde se pot accidenta cei care il folosesc.

Interpelari sedinta CL 28 Jan 2017, 10_32

Tot in aceasta sedinta am atras atentia asupra excedentului bugetar imens din 2016.

Administratia brasoveana incheie anul cu un excedent de peste 50 de milioane de Euro.

Este de neconceput ca un oras de marimea si importanta Brasovului sa incheie exercitiul bugetar cu un excedent de peste 50 de milioane de Euro dintr-un buget total de 154 de milioane de Euro. Faptul ca o treime din bugetul total nu a fost folosita pentru investitii imi dovedeste proasta guvernare a administratiei actuale ale Brasovului mai ales ca avem un transport public invechit, centrul istoric nu este restaurat iar multe proiecte de infrastructura au fost incepute si neterminate. Nu avem o sala polivalenta, un spatiu pentru evenimente sau un centru expozitional modern, de un stadion nou si modern nici nu mai vorbesc.
Nu avem evenimente importante, nu avem promovare si nu avem o viziune de dezvoltare strategica.
Nu avem un sistem de prelucrarea a deseurilor modern si eficient iar sistemul centralizat de termie stiti prea bine cat de ineficient si prost este.

Administratia brasoveana nu are nici o scuza pentru aceasta proasta guvernare si am tot mai mult impresia ca nu s-au cheltuit banii fiindca nu s-au putut scurge prin alte buzunare datorita cercetarilor efectuate de DNA in Primaria Brasov.

PH incheiere executie 2016

In acest sens va rog sa ma ajutati sa solutionam aceste probleme majore ale orasului nostru prin sprijin moral sustinut.

Cu repsect pentru Brasov si brasoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local la Brasov
Forumul German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta