Intalnirea din luna Noiembrie a Ospitalitatii si Turismului Brasovean

Evenimentele judeţului Braşov vor fi promovate unitar

 

Marţi, 13 noiembrie 2012, la hotel Memo a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor hotelurilor din Braşov, a restaurantelor şi a asociaţiilor de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Braşov şi Turism Râşnov în cadrul căreia s-au discutat posibilităţile de promovare a evenimentelor majore din judeţul Braşov în anul 2013.

Evenimentele pe care autorităţile locale, dar şi asociaţiile le organizează au nevoie de o promovare unitară către un public cât mai larg. De aceea, aceste evenimente trebuie promovate din timp, astfel încât agenţiile de turism să le poată promova la rândul lor prin pachetele lor oferite turiştilor.

Din păcate, după cum a observat şi un partener englez, la Târgul Internaţional de Turism de la Londra, standul Braşovului a fost gol, din cauză că nu s-au alocat fondurile necesare participării noastre şi implicit a promovării Braşovului. Numai din pix şi cu vorbe frumoase nu se poate dezvolta Braşovul

Câteva din evenimentele care vor avea loc în 2013 în judeţul Braşov:

  •  FOTE este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2013. Din păcate, însă, „comunicarea inexistentă până acum ne pune în imposibilitatea de a promova acest eveniment”.
  • Oktoberfest Brasov va înregistra o premieră în acest an. Acest eveniment va ţine zece zile, urmând a se desfăşura în perioada 6 – 15 septembrie 2013.
  •  Râşnovul are o listă întreagă de evenimente, cu calendar bine stabilit
  • Braşovul la fel, începând cu Parada Junilor din Duminica Tomii şi Turnirul Cetăţilor care în 2013 va fi organizat pe durata a 7 zile – Săptămâna Medievală a Braşovului. În cadrul acestui eveniment vor fi promovate cât mai multe puncte de interes turistic, iar împreună cu Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean şi cu instituţii de cutură precum Opera şi Filarmonica vor fi organizate evenimente atractive atât pentru braşoveni, cât şi pentru turişti.
  • Turnirul Cetăţilor – Braşov, Bran, Râşnov, Feldioara, Făgăraş, Rupea.
  • Evenimentul major al verii va fi cu siguranta concertul extraordinar Peter Maffay la Braşov. În luna august, artistul german născut la Braşov va susţine primul său concert în România, chiar în oraşul în care s-a născut.

 

Concertul lui Peter Maffay la Braşov reprezintă o excelentă oportunitate de promovare a Braşovului în ţările vorbitoare de limbă germană. Chiar dacă în România nu este atât de bine cunoscut, în Germania, Elvetia şi Austria umple stadioane concertele sale, fiind un adevărat BRAND. Sunt convins de faptul ca printro promovare buna si eficienta in tarile vorbitoare de limba Germana acest concert va aduce mii de turisti la Brasov care vor avea ocazia sa viziteze si alte atractii Turistice din tara Barsei si Transilvania.

In urmatoarele zile vom solicita comunicarea evenimentelor majore la primariile din judet pentru a le completa pe lista judeteana de evenimente si pentru a le promova atat pe piata interna cat si pe cea externa.

 

Scrie-mi aici părerea ta