Interpelari si propuneri de interes public la sedinta de Consiliu Local din septembrie

La sedinta din 17.09.2019 a Consiliului Local la Brasov am facut cateva propuneri pentru a imbunatati infrastructura si a sustine cultura la Brasov.

Prima interpelare se referea la stalpii vechi si prea masivi de pe Str. Dobrogeanu Gherea care obstructioneaza circulatia pietonilor pe trotuar mai ales daca au si un carucior de copii. Ei ar trebui schimbati cu cu unii suplii moderni iar astfel nu vor mai ingreuna circulatia atat pe trotuar cat si pe carosabil.

A doua interventie face referire la lipsa unei statii acoperite in Poiana Mica pe sensul de coborare. Vine sezonul ploios iar turistii pe care-i prinde ploaia asteptand autobuzul sa coboare spre Brasov nu au unde sa se adaposteasca.

A treia interpelare de imbunatatire a infrastructurii se refera la constructia unei parcari subterane in Piata Sfantul Ioan. Acolo s-ar putea construi o parcare pe 4-5 nivele subterane care ar deservi Hotelul ARO si viitoarele hoteluri Radisson si cel in constructie din Piata Sfantul Ioan iar restul nivelelor ar fi utilizate de riverani si turisti. Avantajul ar fi ca, pe perioada constructiei, nu ar deranja traficul in centru si s-ar finanta cu siguranta numai din chiria pe care ar plati-o hotelurile.

Pentru a sustine cultura am propus ca primaria sa puna la dispozitie directiei de cultura, turism, evenimente si relatii internationala un numar de 5 apartamente de 3-4 camere in care sa fie cazati artistii internationali care vin sa presteze la Brasov. Un astfel de concept l-am vazut la orasul nostru prieten din Germania, orasul Nürnberg si functioneaza excelent scutind si bugetul primariei de costuri mari de cazare pentru artisti si invitati.

A doua propunere de sustinere a activitatilor culturale la Brasov ar fi sa cumpere primaria o scena mare cu sonorizarea aferenta pentru a o pune la dispozitie evenimentelor din Piata Sfatului asa cum o face Sibiul inca din 2007. Aceasta infrastructura ar putea fi gestionata de Teatru, Opera sau Filarmonica si ar sustine cu siguranta mai multe evenimente de calitate in Brasov si din nou am economisii multi bani din bugetul local.

Eu sunt de parere ca fara cultura nu avem viitor la Brasov iar 2019 a fost un bun cu multe evenimente de calitate precum #ParadaJunilor de Duminica Tomii, #TAMTAMFestival, #Amural, #CerbuldeAur – #GoldenStag si multe altele.

La primul punct de pe ordinea de zi am cerut sa se introduca in Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Brasov obligativitatea de a publica pe pagina de internet a primariei

1. Proiectele de Hotarare de Consiliu Local
2. Rapoartele de specialitate
3. Anexele

aferente punctelor de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local.
Prin aceasta masura de transparentizare al actului administrativ am intra intr-o NORMALITATE europeana si am da dovada de respect fata de cetateni.

Sedinta o puteti urmari aici:
Sedinta CL Brasov 17.09.2019

Cu respect pentru Brasov si brasoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local – Forumul German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta