Invit toți brașovenii la Expoziția “Minoritatea Germană din România. Trecut și prezent în Europa unită”

Comunicat de presă

Ambasada Republicii Federale Germane și conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) au organizat la Brașov vernisajul Expoziției “25 de ani de minoritate germană în România”, ce prezintă istoria acestei importante minorități naționale printr-o serie de fotografii istorice. Vernisajul a avut loc marți, 26 aprilie 2016, de la ora 18:00.

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Ambasadei Republicii Federale Germane de la București și reprezentanți ai Consulatului Republicii Federale Germane de la Sibiu, care au inaugurat această expoziție alături de membrii minorității germane ce locuiesc astăzi în Brașov. În plus, evenimentul a fost presărat cu momente muzicale oferite de Fanfara Țării Bârsei și alți invitați surpriză.

Expoziția “25 de ani de minoritate germană în România” a mai fost vernisată până în prezent la București, la Sibiu și Timișoara, Brașovul fiind acum următoarea locație care se va bucura de acest moment ce împletește arta fotografică și istoria comunității germane din România.

Cristian Macedonschi, Consilier Local din partea FDGR și candidat la Primăria Brașov, are plăcerea de a invita toți brașovenii la vizionarea expoziției, declarând faptul că “fotografiile pe care le vom vedea la Brașov surprind în modul cel mai frumos cu putință istoria unei comunități care a contribuit din plin la dezvoltarea României. Mă bucur că, după 25 de ani de libertate, avem ocazia să ne bucurăm de istoria noastră comună și de momente care ne vor lega pentru totdeauna, de la înființarea Forumului German și până la proiectele frumoase pe care le facem astăzi pentru comunitate.”


Câteva poze de la eveniment:


Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a fost fondat în 1989, iar primul președinte a fost Thomas Nägler. Între 2002-2013 funcția de președinte al FDGR a fost îndeplinită de Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu, iar din 2013 președintele formațiunii este medicul Paul-Jürgen Porr. Președinte de onoare al formațiunii este Paul Philippi. În Brașov, FDGR este condus la nivel județean de Wolfgang Wittstock, iar la nivel local de Thomas Sindilariu.

Cristian Macedonschi este Consilier local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România din anul 2012, iar în prezent candidează pentru funcția de Primar al Municipiului Braşov.

Scrie-mi aici părerea ta