La Multi Ani Europa! La Multi Ani Romania in Europa!

Astazi, 9 Mai 2017, sarbatoresc toti europenii ZIUA EUROPEI.

Anul acesta insa este pentru noi un an special deoarece in acest an sarbatorim 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Astfel, pe data de 5 mai, am sarbatorit in avans,la invitatia Excelentei Sale Ambasadorul Republicii Austria in Romania, domnul Gerhard Reiweger,cu voie buna, muzica si mare fast, in Ambasada Austriei aceasta zi importanta atat pentru romani cat si pentru europeni.

In dubla mea calitate de Consilier Local din partea Forumului German la Brasov si de Vicepresedinte a Asociatiei ProHonterus am organizat concertul corului de copii al Liceului Johannes Honterus, condus de doamna profesor Claudia Miritescu in Ambasada Austriei din Bucuresti.


Corul liceului brasovean a fost insotit de directorul Liceului Johannes Honterus, domnul Radu Chivărean si de presedintele organizatiei municipale a Forumului German Brasov, Domnul Thomas Sindilariu.
Cu aceasta ocazie am discutata cu Excelenta Sa si despre provocarile scolii germane din Brasov dar si despre lipsa cronica a cadrelor care sa predea in limba germana.
Delegatia din Brasov i-a inmanat cu aceasta ocazie Excelentei Sale o scrisoare oficiala semnata atat de catre directorul liceului cat si de conducerea Forumului German din municipiul Brasov prin care solicitam sustinerea invatamantului de limba germana din Brasov prin detasarea de profesori din Austria pentru un timp determinat la Liceul Johannes Honterus.

Dupa concertul tinerilor elevi ai liceului Johannes Honterus am iesit in fata ambasadei pentru a face o poza alaturi de ES Ambasadorul Gerhard Reiweger avand in fundal cel mai mare steag al Uniunii Europene produs in Romania, steag pe care l-am adus special pentru acest eveniment de la Brasov.

Intrarea principala in Ambasada Austriei la Bucuresti a fost in totalitate acoperita de steagul urias de 100 mp pe care l-am adus special de la Brasov pentru acest eveniment

Intrarea principala in Ambasada Austriei la Bucuresti a fost in totalitate acoperita de steagul urias de 100 mp pe care l-am adus special de la Brasov pentru acest eveniment


Acest steag a fost produs la comanda Forumului German Brasov pentru a fi folosit la ocazii de acest gen.

Astazi, pe data de 9 mai 2017, veti putea vedea acest steag live in Piata Sfatului si veti putea urmari si asculta Flash-Mob-ul corului de copii al Liceului Johannes Honterus punctual la ora 13:00.

Va asteptam cu drag sa sarbatorim impreuna Ziua Europei la Brasov in Piata Sfatului

Valorile europene trebuie transmise mai departe copiilor nostri iar pozitia Romaniei trebuie consolidata in noul context european mai ales ca tara noastra se pregateste pentru preluarea presedentiei in 2019.

LA MULTI ANI EUROPA!
LA MULTI ANI ROMANIA IN EUROPA!

Cele mai recente comentarii
  1. Camelia Şovrea

Scrie-mi aici părerea ta