M-am opus mitei electorale PSD în Consiliul Local Braşov!

Consilierii PSD au părăsit sala…

În şedinţa Consiliului Local Braşov de astăzi, 30 aprilie 2014, consilierii PSD au încercat, în scop electoral, să îi mituiască pe braşoveni. Am luat cuvântul şi am spus că Forumul Democrat German, ca singura organizaţie politică reprezentată în Consiliul Local care nu participă la alegerile europarlamentare şi nu se află în campanie electorală îşi poate exprima o părere obiectivă şi echidistantă privind tentativa de mită electorală pe bani publici a PSD Braşov. Despre ce este vorba? Consilierii PSD au pus astăzi, pe ordinea de zi, o propunere prin care urma să se acorde gratuitate pe transportul public, pensionarilor cu pensii de până la 3000 de Ron!
Am amendat starea de fapt potrivit căreia, consilierii PSD, majoritari în Comisia de Buget, nu au suflat o vorbuliţă despre această iniţiativă în luna ianuarie când s-a votat bugetul!
Am spus, în interpelarea mea, că aceasta dovedeşte că este o acţiune electorală, propagandistică şi că, dacă se va vota, peste o lună, aceeaşi consilieri PSD vor veni cu o propunere de majorare a preţului biletelor RAT pentru a drege busuiocul bugetar. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a intervenit şi a spus, clar şi răspicat, că bugetul local nu permite acordarea unei asemenea gratuităţi. Ştiţi care a fost reacţia consilierilor PSD?

Au părăsit sala de şedinţă!

Ceea ce mă bucură foarte mult este că reprezentaţii partidelor politice care se află acum la guvernare alături de PSD, respectiv PC şi UDMR nu au susţinut această iniţiativă şi au rămas în sală pentru o abordare civilizată şi responsabilă. Această atitudine denotă o maturitate şi o normalitate politică în Consilul Local Braşov pe care nu pot decât să o salut!
La propunerea primarului George Scripcaru, consilierii au găsit o variantă echitabilă din punct de vedere bugetar. Pensionarii braşoveni, cu pensii până la1000 de Ron vor primi , lunar, 15 bilete de călătorie gratuite, pentru transportul public local. Este vorba, evident, de consilierii rămaşi în sala de şedinţă!
Mă bucur că am putut atrage atenţia asupra acestei tentative populiste, de mită electorală din partea PSD Braşov. Legea-i lege, nu-i tocmeală!

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni

Christian Macedonschi
Consilier Local
Forumul German Brasov

Lupta pentru respectarea legii in Consiliul Local Brasov

Lupta pentru respectarea legii in Consiliul Local Brasov

Scrie-mi aici părerea ta