Multumim ca ati cautat INIMA Forumului German pe buletinele de vot.

Conferinţa de presă a Forumului German din data de 11 decembrie 2012-12-11

Astazi in cadrul conferintei de presa sustinita impreuna cu colegul meu Werner Braun le-am mulţumit atât în nume propriu, cât şi în numele domnului deputat al FDGR Prof. Ovidiu Gant, tuturor celor celor care ne-au votat la alegerile parlamentare de duminică.

Faţă de scrutinurile precedente, când in anul 2000 FDGR a obţinut la Braşov 2.531 de voturi, 1.751 de voturi în 2004 şi 1.240 de voturi în 2008, acum Forumul German  a reusit sa tripleze numarul de voturi la 3.685. Am subliniat faptul că aceasta cifra este sub aşteptările mele, dar dat fiind faptul că FDGR a avut un singur candidat la nivel national, la Braşov s-a făcut totul pentru a eficientiza cheltuielile cu rezultatul, noi fiind renumiti pentru eficienta financiara, nu numai in politica.

La nivel naţional, FDGR a obţinut 38.173 de voturi, aproximativ 15.000 de voturi mai mult decat in scrutinul din 2008. Astfel, deputatul FDGR a fost ales cu cel mai mare număr de voturi fin comparatie cu toti ceilalţi noi parlamentari din parlamentul Romaniei

Am mai precizat ca in urma acestor rezultate Forumul German a devenit cel mai puternic partid dintre cele ale minorităţilor.

Suntem pe un trend crescător pe care o să-l menţinem si în următorii ani, implicarea noastră locala ramanad si pe viitor la aceasi intensitate dezvoltarea fiind doctrina noastră.

In viitorul apropiat o sa facem tot ceea ce ne va sta în putinţă si o sa ne implicam in foruri internationale pentru a reface imaginea Brasovului si a României în străinătate.

Din păcate nu aveam o imagine foarte bună in Europa, iar in decursul acestui an s-a deteriorat si mai mult.

Acest lucru nu-l vom putea face singur. Fiecare brasovean, fiacare român care pleacă peste hotare va trebui să devină un ambasador al României, un ambasador al bunului simt.

Tin să felicit USL pentru victoria clară pe care a înregistrat-o, subliniind  directia foarte clară pe care a votat-o lumea.

Rezultatul acestui scrutin este foarte clar şi neinterpretabil, dar fac un apel către toti parlamentarii noi alesi să se aplece de acum asupra problemelor pe care le au românii, asupra problemelor reale, să realizeze cât mai repede bugetul  pentru a avea o bază pentru dezvoltare în 2013.

Daca preşedintele Traian Băsescu, dupa cum a declarat, refuză să desemneze premierul în cel mai scurt timp posibil dă dovadă de maxima iresponsabilitate fata de tara si acest popor pe care pretinde ca il reprezinta.

Totodata fac un apel la USL să schimbe în cel mai scurt timp posibil legea electorala parlamentara, deoarece s-a ajuns exact la punctul opus dorit de alegatori.

Dacă acum trei ani s-a votat prin referendum micşorarea numărului de parlamentari, acum s-a ajuns la o creştere de 81 reprezentanti astfel incit nici nu ar mai avea cu totii locuri la o intrunire reunita a celor doua camere.

La rândul său, consilierul local Werner Braun i-a felicitat si el pe cei de la USL, dar a subliniat faptul că este şi un pericol foarte mare faptul că USL a câştigat cu asa o mare diferenta de voturi fata de formatiunea urmator clasata.

„Această largă majoritate poate implementa o sumedenie de proiecte, fără a mai fi perturbată, dar există şi pericolul de a se cădea în extrema cealaltă.

Depinde de ei dacă nu se vor abate de la drumul drept” – a spus Werner Braun.

Implicarea FDGR pentru dezvoltarea Braşovului va fi dusă pe mai multe planuri. Unul este legat de învăţământ, de la cel gimnazial până la cel profesional şi universitar.

Un alt plan este cel al dezvoltării Clusterului de Aviaţie la Braşov.

Colegul meu, consilierul local FDGR Werner Braun, care este şi preşedintele Clubului Economic German spune că Ministerul Economiei a aprobat Consiliul de Conducere al acestui cluster, din care vor face parte conducerile unor mari firme din domeniul aviaţiei care îşi desfăşoară deja activitatea la Braşov.

„Avem în continuare discuţii şi cu alţi investitori din domeniul aviaţiei pentru a veni la Braşov şi a-şi deschide unităţi de producţie. Cred că acest consiliu va fi destul de puternic şi va realiza o strategie foarte bună pe termen lung. În acest fel, Braşovul va deveni un punct important pe harta mondială a investiţiilor în domeniul aviaţiei. Cred că în acest Cluster şi în faptul că Braşovul va deveni acest pol important al industriei aviatice. Cred şi în posibilitatea de a atrage şi alţi investitori aici, cu toate că deja se prevede o nouă criză la nivel european” – a spus Werner Braun.

 

Pe plan local, m-am arătat foarte dezamăgit de faptul că Braşovul a pierdut startul sezonului de iarnă.

Salută, pe de o parte, investiţiile făcute în dezvoltarea domeniului schibail, dar pe de altă parte este dezamăgit de faptul că profesionişti în întreţinerea domeniului schiabil au fost înlăturaţi, iar acum fosti buldozerişti fara cunostinte in a prepara partiile de schi strică mai mult ceea ce s-a făcut.

Am subliniat faptul  ca Azuga si Busteni au dat startul sezonului de iarnă, iar la noi, la Braşov, nu se întâmplă nimic in acest sens.

Braşovul ar trebui să fie un model pentru toată ţara in acest sens avand cel mai mare domeniu schiabil din Romania la aceasta ora, din pacate, noi ramanand din nou codasi.

Imi doresc specialişti care să se ocupe de domeniul schiabil din toate punctele de vedere. Un exemplu negativ ar fi si faptul că avem cea mai scumpă zăpadă artificială din lume. Noi pompand apă potabilă din Brasov in lacul de acumulare di Postavaru pentru tunurile de zăpadă.

În ceea ce priveşte FOTE 2013, am mentionat că incep sa nu mai cred nici macar eu in organizarea acestui important eveniment. Am precizat că nici pana acum, cu foarte puţin timp înainte de debutul competiţiei, nu au fost semnate contractele cu hotelierii, cu sponsorii şi cele pentru transmisia televizata in tara si Europa a FOTE 2013.

Din păcate riscăm să pierdem această posibilitate uriaşă de a ne promova Romania si Brasovul în străinătate.

Scrie-mi aici părerea ta