Siguranta si comfortul brasovenilor trebuie sa fie mai presus de orice!

In sedinta de Consiliu Local din 20.10.2015 au fost dezbatute mai multe teme printre care problema imensa, actuala, de la Tetkron dar si drumurile defectuase de biciclete de prin oras.

Daca Catalin Leonte a cerut, in interpelarea sa, sa se aleaga in viitor o conducere la Tetkron bazata pe competente si profesionalism, pentru a evita pe viitor derapaje ca acestea, care sa lase 8000 de familii fara apa calda si caldura, eu m-am ridicat si am cerut ca in toate directiile, regiile si agentiile subordonate Primariei Municipiului Brasov si Consiliului Local Brasov sa fie alesi oameni pe competente si profesionisti in domeniu.
In plus am semnalizat ca tot datorita incompetentei, proiectarea si realizarea pistelor de biciclete din Brasov este defectuasa. Am dat exemplul parcarilor de pe Bulevardul Kogalniceanu, inaintea intersectiei cu Calea Victoriei, pe dreapta, care au fost proiectate prea scurte iar masinile parcate acolo optureaza sau chiar blocheaza in totalitate pista de biciclete.

acest flyer l-am impartit atat Consilierilor Locali cat si executivului primariei.

acest flyer l-am impartit atat Consilierilor Locali cat si executivului primariei.

Astfel sunt pusi in pericol brasovenii si in special copiii care doresc sa se deplaseze cu bicicleta. Pericolul cel mai mare sunt chiar masinile care sunt nevoite sa iasa din parcare cu spatele si pot accidenta extrem de usor biciclistii, neputand sa-i vada din unghiul mort.

Nicaieri in lume nu am vazut asa o proiectere urbanistica defectuasa. Nu inteleg de ce nu au fost consultati specialisti in planificarea urbana, cum ar fi de exemplu domnul Siegfried Ruprecht, care tocmai termina planul de mobilitate a Brasovului finantat de catre Banca Mondiala si care va prezenta planul la inceputul lui noiembrie la Brasov.

Domnul Rupprecht este expertul care a scris cartea alba a mobilitatii pentru Comisia Europeana.

Cel mai frappant insa a fost faptul ca multi dintre consilieri au tratat cu dezinteres aceasta tema, domnul Mircea Boriceanu de la ALDE (ex. Partidul Conservator) a mototolit cu dispret flyer-ul cu poze pe care l-am impartit la inceputul sedintei.
Nici domnul Prim-Manager al Brasovului, Miklos “Öcsi” Gantz nu a fost interesat de aceasta problema de siguranta a brasovenilor si a lasat flzer-ul pur si simplu pe masa.

Atrag atentia executivului Primariei Brasov sa remedieze aceasta problema de siguranta la fel cum ii rog sa verifice toate canalele de la marginea strazilor unde s-au trasat piste de biciclete deoarece acestea sunt la fel de periculoase.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni,
Cristian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta