O prietenie benefica pentru Brasov: in 2016 se implinesc 10 ani de prietenie Brasov – Nürnberg

Promovarea Brasovului si a proiectelor noastre majore in mediul European este foarte important.

Astfel am hotarat impreuna cu directorul relatiilor externe Nürnberg Dr. Norbert Schürgers alaturi de asociatia cercul de prietenie Freundeskreis Nürnberg Brasov-Kronstadt-Brasso e.V., de Clubul Exportatorilor Romani, Export-Club Bucuresti-Brasov-Bavaria, Clunului Economic German Brasov si departamentul de Relatii Internationale din cadrul Primariei Nürnberg sa organizam o conferinta a prieteniei Brasov – Nürnberg in sala mediului economic din Primaria Nürnberg.

Cu ocazia vizitei mele de a planifica evenimentele comune l-am intalnit pe primarul Nürnberg-ului Dr. Ulrich Maly

Cu ocazia vizitei mele de a planifica evenimentele comune l-am intalnit pe primarul Nürnberg-ului Dr. Ulrich Maly


Anul viitor se implinesc 10 ani de prietenie intre cele doua orase medievale iar acest jubileu il vom sarbatori atat in Nürnberg cat si in Brasov prin numeroase evenimente economice si culturale.

Startul il va da conferinta de pe data de 2 decembrie 2015 unde in fata unui public ales vom avea posibilitatea sa prezentam mediul economic brasovean, proiectul de Capitala Culturala Europeana in 2021, dar si proiectul mult ravnitului Aeroport International Brasov – Ghimbav.

La conferinta vor prezenta specialisti si oficiali din Nürrnberg mediul economic al zonei metropolitane Nürnberg din care provin si renumitele firme INA Schaeffler, Preh sau MAN. De asemenea, vor fi prezentate si tintele culturale a orasului nostru prieten care isi propune sa devina capitala Culturala Europeana in 2025.

Acest schimb economic si cultural intre cele doua orase europene este extrem de important pentru a dezvolta si sustine poiecte commune sip e viitor.

Comunitatea romana la Nürnberg, care este foarte mare, initiaza si sutine activ proiectele comune ale celor doua orase. Astfel si cu ajutorul camerei de comert din Nürnberg a fost infiintata de catre Clubul Economic German Brasov Scoala Profesionala Kronstadt, iar tot la Nürnberg s-a nascut proiectul Oktoberfest Brasov in 2009.

prietenia intre Brasov si Nürnberg implineste 10 ani in 2016

prietenia intre Brasov si Nürnberg implineste 10 ani in 2016

Unul din principalele proiecte de viitor sustinute de presedintele Cercului de Prietenie Nürnberg – Brasov, brasoveanul Robert Adams, este Centrul Interactiv Aeronautic si Aerospatial Brasov in hangarul istoric a IAR care ar putea sa devina o atractie nationala si chiar internationala.

alaturi de Robert Adams, Presedintele Cercului de Prietenie Nürnberg Brasov este totodata si co-initiatorul proiectului de muzeului interactiv aeronautic si aerospatial de la Brasov.

alaturi de Robert Adams, Presedintele Cercului de Prietenie Nürnberg Brasov este totodata si co-initiatorul proiectului de muzeului interactiv aeronautic si aerospatial de la Brasov.

Fostul primar din Denver, W. Webb spunea:
“Secolul al XIX a fost secolul imparatiilor,
Secolul al XX a fost secolul statelor nationale,
iar secolul al XXI este secolul oraselor si regiunilor.”

In concordanta cu citatul de mai sus sustin orice parteneriat benefic intre Brasov cu alte orase si regiuni din intreaga lume.

Parteneriatele cu Bavaria si orasele importante ale landului, precum Nürnberg, Ingolstadt, Augsburg sau München, au fost si vor fi si in viitor extrem de importante pentru dezvoltarea regiunii noastre atat din punct de vedere economic cat si din cel turistic.

Christian Macedonschi
Consilier Local din partea F.D.G.R. la Brasov si
Candidat in 2016 la functia de Primar al Brasovului

Scrie-mi aici părerea ta