Parteneriat strategic între Liceul Johannes Honterus și Centrul Cultural German Brașov

La inițiativa consilierului local al FDGR Brașov, Cristian Macedonschi, a fost semnat și prezentat ieri consiliului consultativ al părinților al Liceului Johannes Honterus, parteneriatul strategic între Liceul german brașovean și Centrul Cultural German din Brașov. Directorul liceului, prof. Radu Chivărean, a prezentat luni părinților oportunitățile colaborării în ședința convocată de președintele comitetului consultativ al părinților din cadrul Liceului Johannes Honterus, Cristian Macedonschi.

1

Acest parteneriat se va desfășura pe trei paliere principale:

1. Profesorii liceului vor avea ocazia să se specializeze și să-și aprofundeze cunoștințele de limba germana în cadrul Centrului Cultural German primind suportul financiar atât de la școala cât și de la Fundația Saxonia.

2. Elevilor le stă la dispoziție infrastructura Centrului Cultural German precum biblioteca, sălile de lectura și pot participa la toate activitățile culturale ale centrului atât ca voluntari cât și ca participanți.

3. Prin intermediul acestui parteneriat, vor putea fi organizate schimburi de elevi și profesori cu școli din Germania, un prim proiect Erasmus+ fiind deja inițiat cu Fundația Solaris din Chemnitz. Acest proiect va fi coordonat de brașoveanca Gratiela Hennig, specialist în proiecte europene din cadrul fundației germane.

„M-am implicat în stabilirea unei legături strânse între Liceul Johannes Honterus și Centrul Cultural German Brașov în calitate de fost elev al liceului german, părinte, dar și reprezentant al Forumului German în Consiliul Local Brașov la inițiativa consulului german la Sibiu, domnul Hans E. Tischler. Sunt extrem de interesat de bunul mers al lucrurilor la școlile brașovene și de menținerea unui nivel ridicat al actului educativ pentru elevii brașoveni.“ a declarat reprezentantul Forumului German, Cristian Macedonschi

La ședința consiliului consultativ al părinților a fost invitată de către domnul Macedonschi directoarea Centrului Cultural German, doamna Roxana Florescu, să prezinte oportunitățile colaborării și oferta completă atât educativă, cât și culturala din acest an.

Tot în cadrul acestei ședințe a fost anunțat și parteneriatul strategic cu asociația părinților „ProHonterus“, asociație extrem de activă și implicată în a susține activitățile liceului german brașovean.
Cu această ocazie au anunțat reprezentanții asociației „ProHonterus“ organizarea cupei de schi tradițională a liceului, „Honterus-Skipokal“ pe data de 2 martie 2018 pe pârtia Lupului – D3.
La eveniment sunt așteptați atât elevii, părintii cât și susținătorii, el fiind cel mai important și de amploare eveniment de iarna al liceului german brașovean.

2

Scrie-mi aici părerea ta