Parteneriatul cu Nürnberg se concretizează economic şi cultural!

După cum ştiţi, la Nürnberg, există o comunitate importantă de braşoveni inimoşi.
Aceştia au înfiinţat Asociaţia Prietenii Braşovului din Nürnberg, coordonată de domnul Robert Adams,  Preşedintele Executiv al Muzeului Hermann Oberth si Mariana Alexie fosta Presedinte a Asociatiei Romanima. Prin intermediul acestei asociaţii, sutele de braşoveni din Nürnberg se implică, superb şi activ, în promovarea internaţională a Braşovului.
Un exemplu ar fi Căsuţa Braşoveană de la Târgul de Crăciun, unde specialităţile braşovene sunt expuse şi prezentate cu mare succes. Anul viitor vom organiza Zilele Culturale ale Braşovului la Nürnberg.
Oraşul nostru va fi prezentat ca destinaţie turistică şi culturală premium pentru cetăţenii germani.
De asemenea, tot anul viitor va avea loc la Braşov un festival la care vor participa toate oraşele europene cu care suntem înfrăţiţi.
Ca şi “contrapartidă” se va înfiinţa foarte curând la Braşov Asociaţia Prietenii Nürnberg-ului de la Brasov. Membrii fondatori vor fi consilierii noştri locali care au fost în vizită la Nurnberg cu ocazia semnării protocolului de colaborare între oraşele noastre.

Stema Orasului Nürnberg

Stema Orasului Nürnberg

Stema Brasovului

Stema Brasovului

Pe plan economic, Camera de Comerţ din Nürnberg a realizat un program de susţinere a firmelor braşovene care doresc să intre pe piaţa germană. Deja o mare firmă de transport din Braşov şi-a deschis, de curând,  o filială la Nurnberg. Este vorba o firma mare de logistica si transport international din Braşov care face curse frecvente între Germania şi România.
Va beneficia de o susţinere de start up, deosebită, în valoare de 10.500 de euro plus TVA din partea Landului Bavaria. Timp de trei luni li se va plăti chiria sediului şi vor fi preluate toate costurile de consultaţie juridică şi de înfiinţare a firmei la Nurnberg, inclusiv studiul de piaţă, participarea la târguri si crearea unei pagini de internert in limba germana..
În două zile, cu ajutorul Camerei de Comerţ din Nürnberg, firma a fost înfiinţată.
Au deja un birou virtual, cu secretariat, iar în septembrie vor primi şi biroul fizic.
Celelalte firme braşovene doritoare se pot informa mai amănunţit pe

www.n-f-excellence.de .  

Personal, voi pune la dispoziţie toate informaţiile şi documentaţiile necesare.
Este o oportunitate deosebită pentru firmele braşovene care doresc să intre pe piaţa din Bavaria!

Iată că parteneriatul cu Nürnberg se concretizează pentru Braşov şi braşoveni atât din punct de vedere cultural, cât şi economic.

Scrie-mi aici părerea ta