Peter Maffay revine acasă, la Brașov. Ca cetățean de onoare și ambasador cultural!

Dragii mei,

Sunt fericit să împărtășesc cu voi o realizare deosebită, de suflet și de imagine pentru Brașov.
După cum știți cel mai cunoscut brașovean din spațiul Germanic este super starul rock Peter Maffay.
Tabaluga+Und+Die+Zeichen+Der+Zeit+Premiere+irBUbNZqc1Ql
La inițiativa reprezentantilor a Forumului Germna Brasov, colegii din Consiliul Local Brasov au votat acordarea titlului de cetățean de onoare al Brașovului.
Peter Maffay va primi official inmanata diploma de cetatean de onoare data de 10 august.

Va fi o întreagă zi dedicată lui artistului, la Brașov.

Ziua Peter Maffay la Brasov 10. August 2015

Ziua Peter Maffay la Brasov
10. August 2015


Mă bucur că putem să-i acordăm cinstea cuvenită în orașul său natal. Peter Maffay iubește Brașovul ca nimeni altul și a acceptat rugămintea mea de a face lobby pentru ”Brașov, capitală culturală europeană 2021” ca un autentic “Ambasador Cultural” al orașului nostru în Europa!
Pe 10 august va veni la Brașov însoțit de oficialități și reprezentanți ai presei din Germania de la cele mai mari publicatii germane.

Vă prezint o scurtă carte de vizită a lui Peter Maffay:
Peter Alexander Maffay (n. 30 august 1949, Brașov) este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți, autori și compozitori din Germania contemporană cu peste 50 de milioane discuri vândute. Pentru proiectul său „Tabaluga” de la Roadeș, care oferă posibilitatea petrecerii unor vacanțe gratuite copiilor traumatizați a fost decorat de Președintele României cu unul din cele mai prestigioase titluri onorifice.
Principalele puncte din prgramul zilei de 10 august:

• Inițierea oficiala a procedurii de denumire a școlii 12 în “Școala Peter Maffay“ la ora 12:00 in fata Scolii 12 pe Str.de Mijloc. In prezenta lui Peter Maffay si a reprezentantilor oficiali.

• Festivitatea de decernare a titlului de Cetățean de Onoare va avea loc în sala de consiliu in cadrul Primariei Brasov începând cu ora 13.30 în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul României in Germania, domnul Emil Hurezeanu care va susține un laudatio dedicat lui Peter Maffay.

• Brasov walks, Tur de oraș cu Peter Maffay la care participă fani din Austria si Germania care vin special la Brasov pentru acest eveniment. Proiectul a fost inițiat de cunoscutul scriitor austriac Bernhard Moestl care locuiește în Brașov. S-au înscris sute de participanți din care au fost selectați 25. Bernhard Moestl a ținut să sublinieze: “Ca scriitor, fotograf profesionist și ghid turistic consider că acest tur de oraș cu Peter Maffay poate face pentru imaginea Brașovului în Europa, mai mult decât sute de cuvinte sau campanii”.
Brasov Walks

• Va urma un concert extraordinar de fanfară la ora 18:30 in Piata Sfatului cu “Musikverein Trachtenkapelle Althengstett” din Baden Württenberg venită special la Brașov pentru a concerta în onoarea lui Peter Maffay. Este vorba de 35 de muzicieni care vor incanta publicul brasovean cu piese germane si internationale. Peter Maffay va primi placheta de Ambasador cultural al Brasovului pentru a reprezenta Brasovul in cursa pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene in 2021
blkpl I
In deschidere va canta Fanfara Tarii Barsei cunoscuta de la Oktoberfest brasov dar si din campania domnului Presedinte Klaus Iohannis la Brasov.

Fanfara tarii Barsei - Burzenländer Blaskapelle

Fanfara tarii Barsei – Burzenländer Blaskapelle


• Irene Nemeth, un bine cunoscut designer din Austria, a creat un proiect european original: Citizens! Premiera va fi la Brașov pe 10 august pentru că acest oraș întruchipează perfect motivația citizenilor: împreună este posibil! Cu ocazia vizitei starului rock Peter Maffay, în Piața Sfatului vor fi amplasați Citizeni supradimmensionați. Vor fi 12 de personaje printre care: Dracula, Peter Maffay, June brașovean, perechi românești, săsești și maghiare. Pentru că suntem într-un oraș multicultural!
Disponibilitatea cetățeanului de onoare Peter Maffay pentru a face lobby pentru ”Brașov, capitală culturală europeană 2021” reprezintă o oportunitate deosebită care crește semnificativ șansele orașului nostru multicultural de a deveni capitala culturii europene!
Peter Maffay - Citizen

Peter Maffay – Citizen


Citizens in Brasov Un proiect de constientiyare a multiculturalitatii brasovene. Brasov oras candidat pentru Capitala Culturala Europeana in 2021

Citizens in Brasov
Un proiect de constientiyare a multiculturalitatii brasovene.
Brasov oras candidat pentru Capitala Culturala Europeana in 2021

Mulțumesc sponsorilor care au făcut ca “Ziua Peter Maffay la Brașov” să devină realitate: Selgros, Ciucas Kronospan, Holver si MySound.

Afis Concert Extraordinar de Fanfara in Piata Sfatului pe 10 August ora 18:30

Afis Concert Extraordinar de Fanfara in Piata Sfatului pe 10 August ora 18:30

Vă aștept, dragi brașoveni, să fiți alături de Peter Maffay pe 10 august!

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni
Cristian Macedonschi
Consilier Local la Brasov din partea F.D.G.R. (Forumul German)

Cele mai recente comentarii
  1. Meyndt Dietmar
  2. Albrecht

Scrie-mi aici părerea ta