Planul de Mobilitate Urbana a Brasovului s-a dezbatut astazi.

Astazi am participat la dezbaterea publica a Planului de Mobilitate Urbana Durabila a Zonei Metropolitane Brasov.


Din pacate in afara de consilierii Forumului German Brasov, Werner Braun si Cristian Macedonschi si a domnului Atomei Adrian care a fost desemnat manager de proiect nu si-au aratat interesul nici un consilier local chiar daca la aceasta dezbatere s-au pus bazele dezvoltarii Brasovului pana in 2030. Din partea societatii civile au fost prezent reprezentatii asociatiilor Brasovul Pedaleaza, Visum, Bicicleste Omeneste si Smart City Brasov.
Reprezentantii societatii civile

Reprezentantii societatii civile

Alaturi domnul arhitect si ubanist Gruia Hilohi am facut o serie de adaugiri acestui plan de mobilitate printre care:

– Legarea drumului express catre Aeroportul Brasov cu ocolitoarea orasului Ghimbav.
– Infiintarea unui transport public gratuit in Poiana Brasov pentru a evita blocajele majore (macar pe perioada de iarna) limitarea masinilor in statiune pe baza voucherelor de parcare emise de hotelurile din statiune.
– Introducerea in viitor unui tronson de tramvai intre Gara Brasov – Centrul Civic si Centrul Istoric. mai ales in perspectiva dezvoltarii AFI Center pe terenul fostei fabrici Hidromecanica si construirii unei sali polivalente in Centrul Civic.
– proiectarea unei piste de biciclete care sa lege Racadaoul de Centrul Istoric in jurul/la baza Dealului Melcilor.
– crearea unei promenade atractive pentru pietoni si bicilisti pe Bulevardul Eroilor de la ARO pana la Prefectura, trecand tot traficul rutier in subteran, de la Casa Armatei pana la Teatrul Dramatic, iar la suprafata de tip “shared Space” sa mai circule numai transportul public, riveranii, pietonii si biciclistii. In subteran se vor putea crea si cateva sute de locuri de parcare pentru decongestionarea centrului istoric de masini.

Toti reprezentantii societatii civile au cerut o retea integrata de piste de biciclete sigure fiind nemultumiti de propunerea de realizare a 12 km pana in 2020.

Pana pe data de 4 decembrie, data limita de depunere a propunerilor, voi formula in scris si voi detalia propunerile de mai sus si le voi depune la Centrul de Informare pentru Cetateni cu numar de inregistrare.
IMG_4359
Va doresc o zi excelenta si nu ezitati sa va implicati pentru orasul nostru.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni,

Cristian Macedonschi
Candidat la functia de Primar al Brasovului din partea Forumului German – F.D.G.R.

Cele mai recente comentarii
  1. Rex Deutcher Qualitet

Scrie-mi aici părerea ta