Posibile colaborari cu profesionistii din Bavaria pe proiectele majore de dezvoltare ale Brasovului – Aeroportul International Brasov/Ghimbav si Centrul de Congrese si Conferinte Ghimbav/Brasov

Consilierul Local FDGR Cristian Macedonschi a participat la intalnirea oficiala dintre ES Consulul Republicii Federale Germania in Sibiu, domnul Hans E. Tischler si Presedintele Consiliului Judetean Brasov, domnul Adrian Vestea.

Consilierul Local FDGR Cristian Macedonschi l-a intampinat pe CES Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu in fata Consiliului Judetean Brasov


S-au purtat discutii importante despre proiectele de dezvoltare a infrastructurii din Judetul Brasov. Un interes deosebit l-a aratat diplomatul german proiectului de dezvoltare a Aeroportului International Brasov/Ghimbav, mai ales ca si-a aratat interesul de colaborare atat in consultanta de realizare cat si dupa, in operarea si gestionarea aeroportului nostru de catre Munich Airport International, singurul aeroport de 5 stele din Europa. Domnul Consul a subliniat cat de importanta este legatura stransa intre autoritatile locale si judetene cu mediul privat si in special cu investitorii germani si a atras atentia cat de benefica ar fi o colaborare cu aeroportul international din München in special datorita experientei acestora si legaturilor excelente pe care le au cu companiile aeriene internationale. El a sugerat sa se faca un sondaj atat in randul populatiei cat si in randul companiilor germane prezente in regiunea noastra pentru a stabili necesarul de curse europene de la Brasov.

Un punct important a fost si discutia despre posibilitatea atragerii la Brasov a investitiei producatorului de masini german Volkswagen, Brasovul fiind o destinatie de excelenta in domeniul automotive cu o universitate cu traditie in domeniul auto, care colaboreaza strans cu mediul privat din acest domeniu si o scoala profesionala ultramoderna in domeniul automotive care formeaza pe an sute de specialisti in sistemul de invatamant dual.

Astfel ofera Judetul Brasov un mediu benefic acestui investitor important si are avantaje competitive fata de alteregiuni din estul Europei.

„La ora actuala nu mai putem cumpara nici o marca germana de masini fara sa intram in contact cu piese care provin din Tara Barsei si Judetul Brasov avand un numar important de furnizori de subansamble aici. Astfel am fi o destinatie excelenta pentru noua fabrica VW.“ a subliniat consilierul local FDGR la Brasov Cristian Macedonschi

„Intalnirea aceasta a fost foarte importanta pentru dezvoltarea economica si a infrastructurii din judetul Brasov iar impreuna cu Presedintele Adrian Vestea si Consulul German Hans E. Tischler am pus bazele pentru un posibil eveniment comun de dialog si colaborare cu investitorii germani, membrii ai Clubul Economic GermanBrasov – DWK si administratia judeteana si locala in primavara anului viitor.“ a mai declarat Macedonschi

de la stanga la dreapta
Presedintele CJ Brasov Adrian Vestea, EX Consulul German la Sibiu Hans E. Tischler si Consilierul Local FDGR Cristian Macedonschi

Dupa intalnirea cu Presedintele Consiliului Judetean Brasov a urmat o intalnire cu Viceprimarul orasului Ghimbav, domnul Ionel Fliundra, care are atributiile de Primar. La aceasta intalnire s-a alaturat si directorul general al Camerei de Comert Romano-Germane din Romania – AHK, domnul Sebastian Metz.

Primaria Ghimbav – d.l.s.l.d. Sebastian Metz, directorul General al AHK Romania, Ionel Fliundra, Viceprimar al Orasului Ghimbav, Hans E. Tischler, Consulul german de la Sibiu, Cristian Macedonschi, Consilier Local FDGR la Brasov


Importanta investitorilor germani majori din Ghimbav precum Premium Aerotec, Airbus Helicopters, Continental, Preh, Sennheiser sau Quin, care au creat locuri de munca moderne si bine platite in regiune au fost tema principala de discutii. Acestia atrag o forta de munca tanara si bine calificata in Tara Barsei.S-a discutat intens despre proiectul major de dezvoltare a unui centru de congrese si conferinte la Ghimbav in imediata apropierea viitorului aeroport si a Brasov Industrial Park.

La intermedierea consilierului Cristian Macedonschi, va vizita domnul Viceprimar Fliundra centrul de expozitii si congrese din München pe data de 5 decembrie pentru a vedea cum se poate opera eficient si cu succes un astfel de centru.

Invitatia trimisa de Messe München domnului Viceprimar Ionel Fliundra de a vizita centrul de expozitii si congrese din München


Domnul Sebastian Metz a subliniat importanta colaborarii cu Camera de Comert Romano-Germana – AHK si care ar fi avantajele unei prezente la targul de investitii ExpoReal din München in 2019.

Domnul Ionel Fliundra a aratat interesul sau pentru o stransa colaborare atat cu mediul economic german dar si cu minoritatea germana din Ghimbav si si-a aratat disponibilitatea de a restaura Biserica Fortificata Germana din Ghimbav pentru a o transforma intr-o adevarata atractie turistica in centrul orasului.

Cu ocazia intalnirii l-a rugat edilul din Ghimbav pe diplomatul german sa-l ajute sa infrateasca Ghimbavul cu un oras similar din Germania, demersuri fiind facute in acest sens cu Bad Neustadt.

In final s-a discutat despre infiintarea la Ghimbav a unei scoli profesionale pentru industrie dupa modelul scolii „Kronstadt“ si alaturi de Consiliul Judetean Brasov a unui hub pentru StartUp-uri in cadrul noului centru de expozitii si congrese din Ghimbav.

Dupa discutiile oficiale purtate in Primarie au vizitat toti participantii biserica fortificata din imediata apropiere iar oficialii germani au fost surprinsi de frumusetea acestui vestigiu istoric.


„Ma bucur ca am putut intermedia si participa la aceste intalniri atat de importante pentru comunitatea noastra si salut modul cum au fost primiti oaspetii oficiali germani. Atat administratia judeteana condusa de domnul Adrian Vestea cat si cea a orasului Ghimbav coordonata de Ionel Fliundra au dat dovada de profesionalism si sunt constiente de importanta colaborarii strategice cu Germania atat pe plan economic cat si pe plan cultural si educational.“ a concluzionat Cristian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta