Premieră: Brasovul va participa la Festivalul Frühlingsfest din Nürnberg!

Dragi brașoveni,

M-am întors din Germania cu vești excelente pentru Brașov.

Pe data de 9 aprilie orașul nostru va fi prezent, pentru prima oară, la Frühlingsfest, celebrul Festival al Primăverii care se desfășoară la Nürnberg.

Distractie si voie buna la Frühlingsfest Nürnberg

Distractie si voie buna la Frühlingsfest Nürnberg


Este un eveniment foarte important la care participă peste două milioane de nürnberghezi si turiști, în fiecare an. Se încadrează în conceptul de Volkfest (Sărbătoarea Poporului) ca și Oktoberfest.
Frühlingfest Nürnberg din cadrul Volksfest Nürnberg

Frühlingfest Nürnberg
din cadrul
Volksfest Nürnberg


Este încă o oportunitate excelentă de promovare a orașului nostru. Ziua Brașovului la Frühlingsfest va fi pe 9 aprilie, fiind deja anunțată în broșura oficială a festivalului sub titlul generic “Frankonia întâlnește Transilvania”. Frankonia este regiunea de Nord a Bavariei al carei capitala este Nürnberg-ul. Am fost sprijiniți logistic și financiar de Organizatorii evenimetului, Asociatia comerciantilor din Germania de sud, Primăria din Nurnberg prin Departamentul de Relații Internaționale si a asociatiei nou infiintate la Nürnberg, Cercul de Prietenie Brasov-Nürnberg. Este o nouă dovadă a prieteniei dintre orașele noastre, care se va concretiza, cât de curând prin înfrățirea oficială a Brașovului cu Nürnberg-ul. După cum știți sunt unul dintre artizanii acestei înfrățiri fiind cetățean cu acte în regulă al celor două burguri.
În Brașov am copilărit, pe strada Băilor din Schei, am fost șagunist, apoi m-am mutat în Nurnberg unde am terminat liceul la Gimnaziul Albrecht Dürer și am făcut studiile universitare primare finalizandu-le la Facultatea Transilvania din Brasov. Cele două orașe rămân pentru mine o punte ale cărei capete de pod le-am descoperit pas cu pas.
De Nürnberg ne leagă tradiții comune: istorice, economice și culturale, încă din Evul Mediu. Fortificațiile Brașovului, zona de După Ziduri, de pildă este legată de Sigismund de Luxemburg la fel ca si cetatea din Nürnberg este straqns legata de imüaratul german.
Mitul Dracula, unul dintre cele mai puternice branduri turistice ale Brașovului, Transilvaniei si ale Romaniei are o legatura istorica cu Cetatea Nürnberg-ului. Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Țepeș “Drăculea”, a fost uns cavaler al Ordinului Dragonului la Nürnberg de același Sigismund. Simbolul ordinului era un dragon (balaur) cu coada în gură. De la acest desen Vlad Tatăl a fost poreclit, de oamenii din popor, Dracul. Fiul său a fost numit Vlad Drăculea sau Draculea, sufixul “-ea” însemnând fiul dracului și nimic altceva. Tot de Nurnberg ne leagă importantele schimburi economice și comerciale realizate de negustorii brașoveni drumurile comerciale legand orasul coroanei cu Viena si Nürnberg. Și să nu uităm de Biserica Neagră, emblema turistică a Brașovului. Impresionantul lăcaș de cult a fost construit de meșterii care au lucrat si in Nürnberg la Biserica Sfântul Sebald, Sebaldus-Kirche. Prin dimensiunilor lor, cele două biserici atât de asemănătoare din Brașov și Nürnberg sunt un simbol al prosperității dar și a mândriei târgoveților.

Ziua Brașovului de la Frühlingsfest Nurnberg 2015 va începe pe 9 aprilie de la ora 18:00.
Va fi o seară cu totul specială, pe scena festivalului vor urca formații folclorice brașovene care vor susține un program de muzică și dans. Va mai participa și Fanfara Săsească Țara Bârsei. Vom avea și dansuri maghiare, deoarece Brașovul înseamnă multiculturalitate. Vom oferi vizitatorilor spre degudstare produse specifice din judetul nostru si Transilvania.

Programul Zilei Brasovului la Nürnberg

Programul Zilei Brasovului la Nürnberg


Se va organiza și o tombolă pentru vizitatorii Frühlingsfest unde vor putea câștiga o excursie gratuita pentru 2 persoane la Brașov, la Oktoberfest Brasov.
Planul Frühlingsfest 2015

Planul Frühlingsfest 2015


Vom edita un ziar dedicat acestui eveniment, în germană și româna, cu titlul: „NÜrnberg – Brașov: Ziarul prieteniei – Die Freundschaftszeitung”. Citindu-l, cetățenii din Nürnberg și turiștii vor afla care este istoria comună a celor două orașe, prietenia și tradiția, încă din Evul Mediu.

Mascota lui Dracula pe care o știți de la Oktoberfest Brasov va defila alături de Unchiul Hans la parada de deschidere a festivalului.

Dracula face furori in Nürnberg si atrage turisti in Transilvania si Brasov

Dracula face furori in Nürnberg si atrage turisti in Transilvania si Brasov


Va fi o promovare excelentă a imaginii Brașovului în Nürnberg, Frankonia, Germania.

Vă asigur!

P.S. Organizatorii Zilei Brașovului la Fruhlingsfest sunt: Süd-Deutscher Schaustellerverband (Asociatia Comerciantilor ambulanti din Germania de Sud), Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului di Judetul Brașov și Freundeskreis Nürnberg-Kronstadt (Cercul de Prietenie Nürnberg-Brasov) sustinuti de sponsori inimosi si iubitori ai acestei prietenii precum Muzeul Hermann Oberth din Feucht, Pletl Reisen – transporturi de persoane intre Brasov si Nürnbeg,Gelateria Brasoveana “Eis im Glück” din Nürnberg, Restaurantul Burgschänke – imbina traditii culinare Nurnbergeze cu cele din Brasov si Transilvania, FOODEX – Magazinul cu produse alimentare Romanesti din Nürnberg, Macelaria Brasoveana din Langenzenn Erich Dootz si Dialog Telecom Gmbh – Telefonie mobila pentru toti.

Cu stimă pentru Brașov și brașoveni,

Christian Macedonschi
Consilier Local la Brasov din partea Forumului German Brasov

Cele mai recente comentarii
  1. Diana Krausser

Scrie-mi aici părerea ta