Brașov
– Oraș Inteligent pentru oameni –


Programul nostru Politic, meșteșugit în 12 capitole cheie pentru oraș, este cel mai complet mod în care am putut pune pe hârtie viziunea noastră pentru Brașov. El este asumat de o echipă valoroasă și reprezintă garanția noastră pentru un oraș european:


I. ORAȘ ONEST ȘI TRANSPARENT
II. TRANSPORT ȘI INFRASTRUCTURĂ
III. SĂNĂTATE
IV. ECONOMIE, INOVAȚIE, LOCURI DE MUNCĂ
V. EDUCAȚIE
VI. SPORT
VII. SERVICII PUBLICE ȘI SOCIALE
VIII. SIGURANȚA CETĂȚEANULUI
IX. ECOLOGIE. BRAȘOV: ORAȘ VERDE
X. DIALOG SOCIAL
XI. CULTURĂ, PATRIMONIU ȘI TURISM
XII. CALITATEA VIEȚII ÎN BRAȘOV

Viziunea noastră pentru Brașov a luat viață cu adevărat acum mai bine de 850 de ani, când primii sași au ajuns în aceste locuri, au construit o comunitate înfloritoare și au oferit Țării Bârsei locul pe care îl merită în istoria europeană. Strămoșii noștri au construit aici un oraș durabil, civizilizat, puternic, o coroană a Carpaților și un spațiu cultural fără asemănare, în vremuri de multe ori tulburi. Au înființat în secolul al XVI-lea prima tipografie din acest spațiu, primul gimnaziu și prima bibliotecă școlară.

Vremurile însă s-au schimbat, dar noi nu. Noi am rămas fideli orașului și dezvoltării sale. Astăzi, noi cei ce le călcăm pe urme vechilor sași, reprezentanții Forumului Democratic al Germanilor din Brașov, ne-am asumat misiunea de a reconecta acest oraș la valorile europene autentice pe care a fost clădit. Prin dragostea care pe unii dintre noi ne-a ținut aici, iar pe alții ne-a determinat să ne întoarcem în Brașov, avem astăzi încredere că putem oferi orașului nostru de oameni gospodari și deschiși un drum al său, propriu, către dezvoltare. Ne întoarcem cu un proiect de viitor către cei ce-și vor investi încrederea în noi pentru următorii patru ani: un proiect pentru Brașovul pe care ni-l dorim cu toții, nu doar o mână de oameni ce-au pus interesele proprii înaintea intereselor brașovenilor, împărțind brașoave în ultimii 27 de ani.

Istoria noastră proprie ne obligă să fim diferiți, însă ea nu s-ar fi putut înfăptui fără acest oraș care ne-a primit între zidurile sale și ne-a dat munții, pădurile și valoarea sa spirituală pentru a crea din ele o moștenire trainică. Astăzi suntem pregătiți să ducem acest oraș în Europa, nu doar formal, ci prin proiectele pe care le-am inclus în Programul nostru și care conturează viziunea noastră.

Pornim în această cursă ca organizația culturală și politică a minorității germane din Brașov, dar și ca o casă politică pentru oricine își dorește o alternativă la partidele politice ale momentului. În rândurile noastre nu se ascund oameni îndoielnici, căci noi am primit deschis profesioniști, oameni cu suflet, părinți și tineri cărora nu le este indiferent ce se va întâmpla cu Brașovul peste ani. Nu goana după funcții ne împinge spre implicarea politică, ci siguranța că putem realiza în Brașov proiecte reale. Ne dorim ca Brașovul să nu mai fie dominat de grupurile de interese din spatele partidelor politice, care impiedică fonduri importante, investitori străini și pe copiii noștri plecați să se mai întoarcă acasă.

Noi suntem o alternativă reală la administrația coruptă din Brașov. Suntem o echipă cu principii sănătoase care, oricât de puțin ar fi fost reprezentantă în trecut, a dus mesajul brașovenilor cinstiți mai departe și a luptat pentru proiectele în care credem.

Acest Program Politic, meșteșugit în 12 capitole cheie pentru oraș, este cel mai complet mod în care am putut pune pe hârtie viziunea noastră pentru Brașov. El este asumat de o echipă valoroasă și reprezintă garanția noastră pentru un oraș european.

Cu speranță într-un viitor curat,
Cristian Macedonschi, FDGR Brașov. Cu noi mergi la sigur!


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button