Propun “Decalogul Turismului Brasovean” pentru o dezvoltare sustenabila

In ultima vreme am observat cu bucurie cum ne promoveaza turistic multe publicatii internationale din Germania, Austria, Franta, Statele Unite, Anglia, Irlanda, Italia si Spania.

Turismul este o ramura importanta a economiei romanesti si poate fi un motor important de dezvoltare pentru urmatorii ani.
visit-brasov
Pentru regiunea noastra turismul este alaturi de industrie un pilon important iar pentru o dezvoltare sustenabila trebuie sa ne pregatim pentru urmatorii ani si sa dezvoltam infrastructura necesara.

Propun pentru dezvoltarea sustenabila a turistimului la Brasov urmatorul decalog.

1. Finalizarea Aeroportului Brasov-Ghimbav
2. Dezvoltarea retelelor de drumuri de biciclete atat in oras cat si intre localitatile turistice ale judetului nostru in special in Tara Barsei, in Tara Fagarasului si in Tinutul (Rupea) Ovazului.
3. Dezvoltarea transportului turistic in municipiu si judet atat pe sine cat si prin intermediul autobuzelor turistice asa cum sunt in toata Europa.
4. Restaurarea monumentelor si a bisericilor fortificate din judet.
5. Modernizarea muzeelor si crearea de muzee noi precum muzeul din catacombele de Dupa Ziduri care sa prezinte istoria Brasovului in perioada razboaielor si revolutiilor, din evul mediu pana la revolutia anticomunista, si crearea Centrului Interactiv de Aeronautica si Aerospatiale la Brasov in Hangarul 1 de la Coresi Business Parc prin care sa aratam atat copiilor nostri si turistilor trecutul cat si prezentul si viitor Brasovului in acest domeniu.
6. Dezvoltarea unui Centru Expozitional si de Congrese la Brasov care sa fie finalizat odata cu aeroportul pentru a ne folosi de pozitia centrala si pitoreasca a Brasovului.
7. Dezvoltarea Scolii Profesionale din Turism la Brasov initiata de Fundatia Kolping in parteneriat cu ISJ Brasov si Liceul Maria Baiulescu unde tinerii sa invete pe langa meseriile de ospatar si bucatar si toate celelalte meserii importante in turism.
8. Finalizarea locului de evenimente majore la Bartolomeu pe suprafata fostului Stadion Municipal
9. Crearea de evenimente culturale, sportive si muzicale majore la Brasov atat printr-o strategie proprie cat si prin atragerea organizatorilor consacrati de evenimente majore nationale si internationale.
10. Construirea unei sali polivalente in Centrul Civic pentru a atrage evenimente culturale de anvergura la Brasov si crearea unei strategii coerente pe cultura.

In final propun inscrierea Brasovului in cursa pentru titlul de Capitala Turistica a Europei, program care va fi initiat de Comisia Europeana pentru a incuraja dezvoltarii turistice in spatiul european.

Prin turism se apropie oameni si natiuni iar astfel promovam muticulturalismul european care sta la baza Unuiunii Europene.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local
Forumul German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta