Relatii bilaterale Brasov-Nürnberg in dezvoltare continua

Traditia legaturilor economice intre Brasov si Nürnberg dateaza inca din evul mediu. Aceasta traditie este continuata cu succes pana in zilele noastre.

Daca in trecut veneau firme germane din Zona Metropolitana Brasov sa investeasca la Poalele Tampei, astazi au inceput firme din Brasov sa-si deschida puncte de lucru pentru piata Germana in Nürnberg.

Mediul de afaceri francon este foarte propice iar primaria orasului Nürnberg, prin biroul economic, sustine si ajuta logistic si financiar demersurile firmelor brasovene in virtutea prieteniei celor doua orase istorice sa inceapa activitatea pe taram german.

Astfel producatorul de electrocasnice Oursson, cu sediul central in Brasov, s-a decis sa faca pasul spre vest si sa-si deschida reprezentanta pentru Germania in Nürnberg.
IMG_5616


Le multumesc pe aceasta cale reprezentantilor orasului Nürnberg cat si celor al Camerei de Comert Nürnberg care ne-au primit cu bratele deschise si si-au dat tot concursul ca firma brasoveana sa se simta in Nürnberg ca acasa la Brasov.

Relatiile bilaterale intre Nürnberg si Brasov functioneaza foarte bine mai ales ca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local Brasov vom aproba in plen promovarea Brasovului pe plan cultural in Nürnberg cat si participarea echipei de handbal a liceului sportiv din Brasov la un turneu in Nürnberg.

Atasat gasiti punctele de pe ordinea de zi legate de colaborarea internationala cu orasul Nürnberg pe care le vom aproba in sedinta de pe 31.05.2017

“21. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Braşov la acţiunile culturale organizate pentru promovarea Braşovului la Nürenberg – Germania.
————————-
23. Proiect de hotărâre privind aprobarea sumei necesare pentru participarea echipei de handbal băieţi a Liceului cu Program Sportiv Braşov la turneul organizat la Nürenberg – Germania în perioada 19 – 24 iulie 2017”

Ma bucur sa vad cum se umple de viata si colaborari prietenia intre Brasov si Nürnberg si le multumesc tuturor celor implicati.

Scrie-mi aici părerea ta