Sa nu uitam de traseismul politic! 

Agenda noastra publica e mereu plina de surprize, de la dramele Biancai si ale lui Victor Slav, la noul 007 fara talent, domnul Ponta. Asta ne face insa de multe ori sa uitam de indignarea legitima fata de unele masuri. De ce? Pentru ca intre timp, si relativ rapid, “s-a mai intamplat ceva”. Este ceva normal, mai ales in societatea alerta in care traim. Ceea ce nu e normal insa e sa lasam guvernarea sa scape cu una cu doua cand isi bate joc de principii de baza care tin de functionarea vietii publice. Un caz cheie in acest sens este chestiunea traseismului in administratia locala. Este o problema fundamentala care tine de moralitatea clasei politice, iar solutia e una singura: alegeri locale anticipate caci increderea electoratului a fost inselata. 

Traseismul politic este legalizat neconstitutional prin aceasta ordonanta.

Traseismul politic este legalizat neconstitutional prin aceasta ordonanta.


Sunt Consilier Local din partea Forumului Democrat German din Braşov, am fost votat de 9348 de alegători. Nu 10000 sau aproape 10000 ci 9348, pentru că îmi place să fiu exact, punctual şi corect. Pe parcursul anilor de mandat am muncit pentru Braşov şi braşoveni, cu energie, respect, încăpăţânare şi dragoste. Am reuşit să concretizez câteva proiecte importante, cum ar fi: Sărbătorirea Zilei Europei la Braşov, împreună cu Institutul Regiunilor Europene din Austria, înfrăţirea Braşovului cu Nurnberg-ul şi ecologizarea unor zone istorice ale oraşului: Aleea După Ziduri şi Dealul Cetăţii. Totodată, ca Preşedinte al Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică am promovat intens Braşovul pe plan internaţional, cu rezultate. Activitatea mea ca şi consilier local nu ar fi fost posibilă fără încrederea pe care mi-au acordat-o cei 9348 de braşoveni care m-au votat. Si am facut asta, ca multi alti consilieri sau primari din tara, in ciuda oricarei presiuni sau tentatii politice. 

Ceea ce se intampla insa acum, de peste o luna, ma afecteaza si pe mine si pe toti oamenii de buna credinta din administratia locala. Am rezistat cu totii de-a lungul timpul si la intimidari si la varii oferte, si nu am trecut nici unul din noi in alta tabara fata de cea aleasa initial. Ceea ce se întâmplă acum pe scena politică locală din România, din cauza Ordonanţei de Urgenţă care a aprobat, fariseistic, traseismul politic este strigător la cer. Practic, opţiunea politică şi încrederea alegătorilor a fost batjocorită şi înşelată. Abia acum, nu cum spune PSD-ul prin faptul ca USL nu mai există.

Ce vedem este ca mulţi consilieri locali, primari şi viceprimari s-au repoziţionat după cum le-au dictat interesele. Rezultatul? Alegerile Locale din 2012 nu mai au legitimitate! Cetăţenii au votat atunci nişte oameni care făceau parte din anumite partide care acum migrează unde vor, chiar şi la formaţiuni politice unde nu ar fi primit nici un vot în 2012; exista un exemplu foarte clar şi concret din Braşov unde viceprimarul Adrian Atomei a părăsit PNL, formaţiunea datorită căreia a obţinut în 2012 voturile necesare pentru mandatul respectiv. Acum s-a înscris în Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu, un partid care nu are nici în clin, nici în mânecă cu opţiunile electoratului braşovean din 2012. Un partid care a luat naştere prin transformarea şi redenumirea unui partid de apartament, tot din Braşov, aşa numitul Partid Naţional al Mediului, cu care are legaturi ministrul pesedist Nita. 

Situaţii de acest fel există în toată ţara. Iată de ce propun, ca un act minim de onoare şi bun simţ faţă de cetăţeni, organizarea de alegeri locale anticipate! Susţin această propunere cu riscul de a pierde mandatul de consilier local din partea FDGR deşi nu am migrat şi nici nu o voi face. E un pas necesar!

P.S.: Avem nevoie si de solutii la problemelor locale. Dar, despre necesara revenire la normalitate, la alegerea Primarilor si Presedintilor Consililor Judetene in doua tururi, va propun un episod viitor. 

Scrie-mi aici părerea ta