Scrisoare către braşoveni

Dragi braşoveni,

Oricine poate remarca faptul că în ultimii 22 de ani Braşovul nu s-a dezvoltat la întreaga sa capacitate, potenţialul de a rămâne un centru economic şi industrial important fiind irosit. Cauza este evidentă: deşi resursele financiare există, administratorii lor au avut interese personale care au intrat în conflict cu cele ale cetăţenilor. Dezvoltarea durabilă a Braşovului a fost frânată de gestionarea defectuoasă a fondurilor: s-au alocat sume imense pentru investiţii preponderent inutile sau de agrement care nu contribuie la progresul oraşului nostru. Cei care au avut acces la fondurile publice au acţionat superficial şi pe termen scurt.

În contrapartidă, Forumul Democrat al Germanilor din România, chiar dacă nu a administrat distribuirea resurselor financiare, a reuşit să contribuie la îmbunătăţirea nivelului de trai al braşovenilor mai mult decât cei aflaţi la conducere. Viziunea noastră unitară şi pe termen lung a dus la concretizarea unor investiţii mult mai utile pentru cetăţeni. Ca să dau doar un exemplu, FDGR a atras până acum investitori străini care au creat aproximativ 10.000 de locuri de muncă. Există toate premisele ca, având un cuvânt de spus în administraţia locală, să facem mult mai mult de acum încolo. Tocmai de aceea ne propunem în mod realist să mai înfiinţăm, respectând oamenii şi natura, încă 20.000 de locuri de muncă, rezolvând astfel cea mai gravă problemă a braşovenilor: şomajul (mai ales în rândul tinerilor).

Piatra de temelie a unei construcţii temeinice a fost pusă deja; rămâne doar să obţinem pârghiile administrative necesare punerii în aplicare a masterplanului nostru. Propunem o echipă competentă, onestă, serioasă şi riguroasă, capabilă să aibă o strategie globală care să transforme Braşovul într-un oraş civilizat şi elegant. Nişte oameni de calitate precum candidaţii FDGR pot dezvolta infrastructura, sistemul de învăţământ profesional şi universitar, dar şi asigura securitatea personală şi profesională a cetăţenilor.

Ca să reuşim tot ce ne-am propus, nu mai avem nevoie decât de încrederea dumneavoastră, încredere exprimată prin vot. Eu, Cristian Macedonschi, candidat la Primărie, alături de colegii mei candidaţi la Consiliul Local, avem interese care coincid cu cele ale cetăţenilor, ceea ce garantează o alocare corectă şi utilă a resurselor spre locurile unde este nevoie reală de acestea şi spre investiţii care pot produce dezvoltare economică pe termen lung.

După cum am demonstrat până acum, facem echipă cu cetăţenii, nu cu interesele politice!

Cu prietenie,

Cristian Macedonschi