Klaus Johannis vine marţi la Braşov

Forumul Democrat al Germanilor din România şi Clubul Economic German vă invită marţea aceasta, cu începere de la ora 20:00, la hotel ARO Palace (sala Europa) pentru a participa la prima ediţie a seminarului „Modelul german de administraţie”. Vom prezenta detaliat soluţiile identificate de către echipa noastră pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor din Braşov, apoi vom expune imaginea de ansamblu a colaborării româno-germane a ultimilor ani.

Voi lua şi eu cuvântul pentru a vă expune „Fundamentele sociale, culturale și turistice ale Masterplanului propus pentru Brașov” de către FDGR, însă invitatul marcant al seminarului este domnul Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu.

Numele său a ajuns faimos după ce a fost propus în funcţia de prim-ministru al României ca urmare a administrării performante a Sibiului: în timpul mandatelor dumnealui, s-au iniţiat numeroase contracte cu investitori străini şi s-a colaborat strâns cu instituţii ale Uniunii Europene, ajungându-se până la promovarea oraşului său la rang de Capitală Culturală Europeană în anul 2007 – ceea ce a atras şi mai multe investiţii externe în infrastructură). În calitate de profesionist reputat în domeniu, domnul Johannis ne va prezenta abordarea generală, paşii urmaţi, precum şi soluţiile găsite de administraţia sa, soluţii care au făcut din Sibiu un model de oraş românesc bine gospodărit.

În cadrul conferinţei vor mai vorbi domnul Werner Braun (preşedintele Clubului Economic German) despre fundamentele economice ale Masterplanului propus pentru Braşov şi domnul Cristian Mateescu (coordonator al relaţiilor bilaterale în Ministerul Educaţiei şi Cercetării) despre relaţiile bilaterale româno-germane în ultimii ani.

Acest seminar continuă seria de evenimente organizate de către FDGR care urmăresc să demonstreze faptul că ne-am angajat într-un demers serios, susţinut, clar şi accesibil de a schimba în bine condiţiile de viaţă oferite locuitorilor oraşului nostru. Vrem să oferim exemplul unui model palpabil de succes şi să dezvoltăm motto-ul nostru de campanie „Ce a putut Sibiul poate şi Braşovul”.

[sursa foto]

 

Niciun răspuns