Serbarea Zilei Nationale alaturi de comunitatea de romani si prieteni ai Romaniei din Pforzheim a devenit deja traditie.

Societatea Romano-Germana – Deutsch-Rumänische GesellschaftG, condusa de doamna Oana Harvalia Krichbaum a organizat, ca in fiecare an, standul Romaniei la targul caritabil de craciun din Volksbankhaus, la care a participat din Brasov consilierul local Cristian Macedonschi cu produse facute de elevii Colegiului Tehnic Maria Baiulescu dar si cu palinca transilvaneana si cu materiale de promovare din Brasov, Ghimbav si Feldioara.

Sute de vizitatori au cumparat dulcurile si decoratiunile de craciun produse de membrii DRG, au degustat palinca renumita transilvaneana si au primit informatii turistice despre Brasov si Tara Barsei, despre bisericile fortificate sicetatile si castelele din jurul Brasovului.

Invitatul de onoare a evenimentului a fost Excelenta Sa Ambasadorul Romaniei in Germania, Domnul Emil Hurezeanu.

Toti banii stransi in cadrul standului caritabil au fost donati asociatiei „Menschen in Not“ – „Oameni in Necaz“

„A fost un eveniment extraordinar prin care am reusit alaturi de toti participantii sa promovez in Germania pozitiv Romania si in special Brasovul si Tara Barsei ca destinatie de excelenta economica si turistica. Astfel, impreuna vom reusi sa schimbam perceptia asupra tarii noastre si a romanilor in Europa. Ma bucur ca am facut acest lucru chiar de #CENTENAR si astfel sa dam un exemplu tuturor romanilor din tara si diaspora cat este de simplu de a crea o imagine pozitiva Romaniei“ a declarat consilierullocal FDGR Cristian Macedonschi

Duminica a fost sarbatorit cu mare fast intr-o locatie deosebita #CENTENARUL Romaniei la Pforzheim alaturi de ES Ambasadorul Romaniei la Berlin, domnul Emil Hurezeanu, Primarul orasului Pforzheim, domnul Peter Boch, domnului deputat in parlamentul German, presedintele comisiei de afaceri europene din Bundestag, domnul Gunther Krichbaum si membrii Societatii Romano-Germane #DRG din Pforzheim

„Am profitat si de aceasta ocazie sa continui promovarea proiectelor majore ale Brasovului, ale Ghimbavului si ale Tarii Barsei precum, Aeroportul Brasov-Ghimbav, Centru de Expozitii si Congrese Ghimbav si proaspat restaurata Cetate Teutonica Marienburg/Feldioara in fata celor peste 130 de invitati de seama din societatea Romano-Germana de la Pforzheim.“ a concluzionat Macedonschi

A fost un eveniment deosebit la care au inCANTAT publicul Maria Dragomiroiu si Marcel Pavel cu vocile si carisma lor.


Specialitatile culinare aduse special de organizatori din Romania, precum jumari, toba, caltabos, mici, sarmale si iahnie de fasole au alintat papilele gustative ale celor prezenti iar vinurile deosebite de la Minis, marca Bala Gheza, au acompaniat perfect deliciile gastronomice oferite.

Printre partenerii evenimentului s-au numarat ziarele Pforzheimer Zeitung si Pforzheimer Kurier, Selgros, Tarom, APDT Brasov, Best of Brasov si multi parteneri locali din si din jurul Pforzheimului.


(Articol aparut in presa locala luni 03.decembrie)

Oficialii evenimentului, Excelenta Sa, domnul Ambasador Emil Hurezeanu, doamna Oana Krichbaum, deputatul german Gunther Krichbaum si renumitului artist sas Peter Jacobi au transmis cu aceasta ocazie mesajele lor de #Centenar.

Mesajul video E.S. Emil Hurezeanu
https://youtu.be/4_OvCAcixBI

Mesajul video al doamnei Oana Krichbaum
https://youtu.be/a5KY8ipchxQ

Mesajul video al domnului Gunther Krichbaum
https://youtu.be/hGPGyzM3wTE

Mesajul video alartistului Peter Jacobi
https://youtu.be/Llg-I8REp3M

La Multi Ani, #ROMANIA
La Multi Ani, #ROMANI de pretutindeni

„La final doresc sa felicit organizatorii, in special Oanei Krichbaum si echipei sale si sa multumesc ca am putut fi parte a acestor evenimente frumoase care au o rezonanta extrem de pozitiva pentru Romania si contrabalanseaza derapajele guvernului actual in strainatate“ a concluzionat Cristian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta