Siguranța brașovenilor este una dintre prioritățile noastre

Safety

In topul ordinii de zi, atat pentru cetatenii cat, si pentru administratia publica a Brasovului, criminalitatea urbană și violența ar trebui sa fie o problema de combatut si nu de ignorant. Ca urmare, Primaria Brasov trebuie ca de acum inainte sa accepte provocarea de a oferi siguranța si sentimenul de securitate locuitorilor orasului, iar Forumul German va lupta intotdeauna pentru a oferi brașovenilor acest lucru.

In contextual actual in care Brașovul devine un oraș inteligent, sigur și de viitor pentru familii, siguranța cetățeanului este dovada unei administrații competente, dar și a unei griji autentice față de cetățean. Rata criminalității și a accidentelor va scădea prin acțiuni de prevenție și prin îmbunătățirea răspunsului autorităților competente în situații de criză.


Ne propunem sa luam măsuri imediate pentru prevenirea accidentelor în trafic, inclusiv prin acțiuni educative în școli și grădinițe:

  • O prima actiune in acest sens este actualizarea şi punerea strictă în aplicare a Planului de Mobilitate Urbană Sustenabilă, care pune în centrul său nevoile cetăţeanului, nu ale automobilelor, inclusiv pentru reducerea gradului de pericol al trecerilor de pietoni. Un exemplu elocvent este sensul giratoriu de pe ocolitoarea mare a Brașovului spre Săcele care, de când a fost montat, generează numeroase accidente rutiere.
  • Mai mult, propunem introducerea în cartiere, în special lângă locurile de joacă ale copiilor, a limitărilor de viteză la 30 km/h, sau chiar 10 km/h – în apropierea școlilor și a grădinițelor.
  • Complementar acestor masuri, avem in plan instalarea unor sistemele performante de îmbunătățire a iluminatului public, mai ales în zona trecerilor de pietoni, care să arate precum niște insule de lumină. Sistemul de iluminat public va fi aprins mai devreme și stins abia după începerea școlii, când copiii se află la cursuri.
  • Pentru probleme specifice unor anumite zone poblema avem solutii precum un sistem de undă verde la semafoare și semafoare suplimentare, în special în zone precum Strada 13 Decembrie, Strada Zizinului, Strada Toamnei, Strada 15 Noiembrie, Calea București, zona Spitalului Județean (pentru salvările are ies din Strada Aurelian), Astra, Saturn și altele.
  • De asemenea, pentru imbunatatirea circulatiei ne dorim construirea unor pasaje subterane la principalele sensuri giratorii şi intersecţii mari din oraş, care să facă circulaţia pietonilor mult mai fluidă şi mai sigură, evitând intersectarea lor cu automobilele de pe carosabil.
  • Consideram necesara crearea unui plan de răspuns rapid și colaborarea cu Poliția, Jandarmeria și ISU în situații de urgență ce se află în competența Primarului și a Consiliului Local. De asemenea vom facilita organizarea de traininguri de prim ajutor în școli, instituții publice și, la solicitarea acestora, în marile companii din Brașov, cu sprijinul autorităților și al organizațiilor competente.

Venind in intampinarea unei posibile vulnerabilitati la adresa sigurantei cetatenilor, vom incepe verificarea și consolidarea clădirilor cu grad ridicat de risc seismic sau care pun în pericol în orice mod viața și sănătatea cetățenilor – fără a se neglija redarea sau conservarea aspectului initial. Ne dorim si verificarea spațiilor publice și luarea de măsuri în caz de incendiu pentru a preveni tragedii și distrugeri.

Pentru orice problema exista si o modalitate de a fi rezolvata. Trebuie doar sa se doreasca acest lucru. Alaturi de colegii mei din Forumul german Brasov, ne agnajam sa fim responsabili cu tot ce se intampla in orasul nostru, pentru a garanta tuturor cetatenilor siguranta si bunastarea unui #OrasEuropean. Fiți alături de noi pentru un Brașov European! Cu noi mergi la sigur!

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Cristian Macedonschi
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Brașov din partea FDGR


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button


Scrie-mi aici părerea ta