Sportul în viziunea Forumului German – proiecte pentru un Brașov european

bicicleta sport

Am considerat intotdeauna ca un oras sănătoas este un oras bogat. Astfel, sportul este un element principal in dobandirea sanatatii si de aceea, in viata, este necesar să se punem accentul pe el. O vorba frumoasa pe care o stiu este ca “o minte sănătoasă este asociata unui corp sănătos”, asa ca atât sanatatea fizică, cat și cea mentală, reprezinta premisele unor mari realizări.

Alaturi de Forumul German, pentru sprijinirea acestui sector, ne propunem construirea în Centrul Civic al Braşovului a unei Săli Polivalente, destinată organizării de evenimente, târguri și competiții sportive. Unul din scopurile pe care l-ar putea aduce această Sală este de a fi transformată ocazional şi în Centru Cultural, care să găzduiasca evenimentele Filarmonicii Braşov. În prezent, Filarmonica noastră are un spaţiu insuficient care nu le sprijină toate activitătile, așa că se va bucura cu siguranță de un astfel de loc.

În mod natural, aven tendinta sa asociem sportul cu un stil de viata sanatos, asadar un oras mai putin poluat si mai putin aglomerat. In acest sens, dorim extinderea pistelor de biciclete și a sistemului de bike-sharing, promovand astfel mersul la muncă și la facultate cu bicicleta, într-un mediu sigur. Un alt spect important care ar poate participa atat la promovarea sportului in rand brasovenilor cat si la sporirea potentialului turistic al orasului este instalarea de velo-parcări în oraș, monitorizate video, atât arondate zonelor rezidențiale, cât și pentru uz general. Această inițiativă va urma pașii programului I-STEP (”International Sustainable Transportation Engagement Program”), propus de Asociația Visum pentru Educație și Cultură din Brașov și va urmări scopul de a încuraja transportul pe bicicletă în oraș.

Este bine sa facem sport oricand, indiferent de varsta, asa ca vom incuraja sportul – și sportul de performanță – în rândul copiilor, întrucât infrastructura existentă permite deja practicarea unor sporturi precum hochei, înot, polo, handbal sau fotbal. Un aspect inovator in programul nostru este asigurarea infrastructurii necesare pentru practicarea unor sporturi noi, precum curling-ul. Echipa naționala de curling și Federația Română de Curling sunt la Brașov, însă echipa face antrenamente in Budapesta. Acesta este atât un sport de echipă, de performanță, cât și un sport agrement, potrivit pentru cei care vor să facă mișcare sau pentru organizarea de teambulding-uri.

plimbare bicicleta brasov fdgr
Fiți alături de noi pentru un Brașov European! Cu noi mergi la sigur!

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Cristian Macedonschi
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Brașov din partea FDGR


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button


Scrie-mi aici părerea ta