Thomas Şindilariu, noul Președinte a organizatiei FDGR municipale Brașov

Thomas Schindilariu

Thomas Schindilariu

Conferința de presă a Forumului German Brașov din 25.02.2013

Conferința de săptămâna aceasta l-a avut ca oaspete pe dl. Thomas Şindilariu, proaspătul ales Președinte al Forumului Democrat al 

Germanilor din România – Organizația Municipală.Arhivist în cadrul Bisericii Negre, dl. Şindilariu este membru al Forumului începând cu 2009. A studiat istoria Transilvaniei la

Universitatea din Munchen și, pe lângă slujba din cadrul Bisericii Negre, dumnealui ocupă în prezent și funcția de secretar al Societății de Studii Transilvănene (an înființare 1840).În noua sa calitate de Președinte al Forumului Local, Dl. Şindilariu se bucură atât de susținerea Consiliului Local, cât și de suportul Consiliului Județean. Forumul German crede în distribuția responsabilităților și împărțirea puterilor în organizație. Iar dl. Şindilariu este printre primii pe lisa consilierilor locali ai Formului, fiind de asemenea foarte activ în campania dlui Macedonschi pentru Primăria Brașov.

Un scurt extras din discursul dlui Şindilariu:

„Misiunea mea constă în a face legătura dintre membrii Forumului și simpatizanți. Mi-am propus de asemenea să consolidez baza Forumului și să creez condiții mai bune pentru minoritatea germană din Brașov – concentrându-mă totodată asupra problemelor cu care aceasta se confruntă într-un context mai larg.”

Dl. Şindilariu știe foarte bine cum să păstreze un echilibru constructiv între menținerea tradițiilor și culturii germane pe de o parte, și continuarea reformei și a procesului de moderinzare pe de alta. El va continua astfel activitățile de dezvoltare și transformare pe care Forumul German Brașov le-a demarat în primăvara lui 2012 odata cu prezenta la alegerile locale Brasov.

Scrie-mi aici părerea ta