Ţintele mele: Braşov – oraş inteligent, restaurarea centrului istoric, creşterea economică şi turistică, finalizarea înfrăţirii cu Nurnberg

Dragi braşoveni,

In calitate de membru al Comitetului de Conducere al FDGR Braşov şi Consilier Local la Brasov din partea Forumului German doresc să vă prezint lista mea de priorităţi pentru Brasov pentru urmatorii ani.

Intalnirea oficiala cu autoritatile Brasovene

Intalnirea oficiala cu autoritatile Brasovene

Ţinta principală este transformarea Braşovului într-un oraş inteligent si atractiv.

Este vorba de un concept complex, denumit “Smart City”, care se implementează acum în toate marile oraşe europene. Dacă se va realiza, va fi extrem de benefic pentru braşoveni, pentru turişti dar şi pentru cei care doresc să se mute în Braşov. Să nu uităm că există un trend descrescător al populaţiei în oraşul nostru. Dacă Braşovul va deveni un adevarat oras inteligent, atunci va fi deosebit de atractiv din punct de vedere economic,cultural, social şi turistic.
Va exista un sistem on line performant pe raza oraşului, prin care se vor rezolva în timp real şi rapid foarte multe situaţii cotidiene cum ar fi, de pildă, vizualizarea imediată a locurilor de parcare disponibile sau depunerea online de cereri si documente la primarie. Şi acestea sunt doar unele exemple. Legat de participarea in cadrul Forumului German, salut activitatile tinerilor care s-au traiesc si se dezvolta la Brasov pe plan profesional la firme puternice şi care doresc acum mai mult ca oricand să se implice activ în bunul mers si dezvoltarea urbei.

O altă prioritate a mea este susţinerea, în continuare, a turismului, în calitate de preşedinte al APDT Braşov. Anul acesta am înregistrat o creştere de 10 – 15% a numărului de turişti care au vizitat orasul nostru. Aproape 140.000 de străini au venit în 2014 sa ne viziteze. Potenţialul însă este mult mai mare! Doresc, de asemenea, restaurarea urgentă a centrului istoric şi aici este nevoie, în primul rând, de un birou unic de autorizare unde cetăţenii care doresc să-şi restaureze faţadele imobilelor să poată obţine, rapid, toate avizele şi documentele necesare. O altă propunere a mea este găsirea unei modalităţi motivante pentru cetăţeni prin care, dacă depun dosarul de restaurare a fatadei in centrul istoric la timp, să fie scutiţi de taxa de autorizare.

O ţintă importantă pentru mine este creşterea economică. Colaborez în acest sens cu colegul meu Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German. Vom aduce în continuare investitori puternici în Braşov, cum ar fi Varta, un excelent … new entry. Să nu uităm de Şcoala Profesională Kronstadt, un model de bună practică de succes. Şi aici avem un as în mânecă. Este singura instituţie de învăţământ din Braşov care are catalog electronic. Părinţii pot vedea în timp real notele şi absenţele copiilor. Doresc să se implementeze acest sistem în toate şcolile braşovene, deoarece părinţii se plâng că au foarte greu acces la catalogul clasic!

Vrau sa asigur pe toti Brasovenii ca sunt un inflacarat sustinator a celor doua proiecte majore ale Brasovului din urmatorii ani, Oras gazda a Jocurilor Olimpice de Tineret in 2020 si Brasov – Capitala Culturala Europeana in 2021 dar imi doresc pentru orasul nostru sa devenim si Capitala Verde a Europei in 2018.

În final, doresc sa transmit Brasovenilor ca atat tintele economice cat si celel turistice si culturale nu pot fi atinse fara o infrastructura performanta si de aceea vreu sa-i asigur pe brasoveni ca voi face tot ce imi va sta in putinta sa termin Aeroportul International Brasov Ghimbav si ma voi implica activ in lobbyul pentru autostrazile Comanic-Brasov si Brasov-Sibiu.

Din respect pentru Brasov si Brasoveni

Christian Macedonschi
Consilier Local
Forumul German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta