Traseul de biciclete Brasov – Cristian -Rasnov (Glajarie – Bran)

Visul amatorilor de plimbări cu bicicleta de a putea ajunge fără riscuri în localităţile limitrofe municipiului Braşov va prinde viaţă, cel mai probabil, începând de anul viitor.

Planul anunţat în urmă cu câteva luni, de a crea o reţea de piste de biciclete care să lege principalele zone turistice din jurul Braşovului şi nu numai, începe să prindă contur.

La sediul Primăriei Cristian a avut loc, astăzi 7 noiembrie, o primă întâlnire a grupului de lucru care va întocmi planurile pentru amenajarea unei piste pentru biciclişti care să lege  municipiul Braşov cu comuna Cristian, oraşul Râşnov.

La aceasta prima întâlnire initiata de catre APDT Brasov au participat reprezentanţii Primăriilor din Cristian şi Râşnov, ai Agenţiei Metropolitane Braşov, ai companiei INA Schaeffler, si ai Asociaţiilor „Braşovul Pedalează“ şi „Bike’s Cool“.

Doresc sa multumesc in mod special  Domnului Primar Dragos Serafim si domnului Viceprimar Octavian Buta atat pentru ca au fost gazdele acestei intalniri cat si pentru implicarea si deschiderea pe care o au fata de acest proiect.

În cadrul discuţiilor s-a creionat un posibil traseu pentru pista de biciclete, traseu care să pornească din zona străzii Carierei din Braşov, să urmărească noul drum care va fi amenajat în continuarea străzii Carierei şi care va lega Braşovul de zona industrială INA Schaeffler şi Lubrifin, după care să urmeze liziera pădurii spre Cristian şi Râşnov urmand ca intro a doua etapa sa lege Rasnovul de Bran prin zona Glajariei.

Reprezentanţii primăriilor din Cristian şi Râşnov au prezentat planurile zonei şi propunerile lor pentru traseu. Pentru a realiza acest proiect este necesar si parteneriatul cu Biserica Evanghelica din Rasnov deoarece o parte din padurile zonei sunt in propietatea acesteia.

În ceea ce mă priveşte, le-am explicat participanţilor importanta traseului atat din punct de vedere turistic cat si din prisma locuitorilor zonei care ar folosi aceasta noua infrastructura pentru a ajunge usor si rapid spre locul de munca. In plus, datorita acestei noi infrastructuri, se pot dezvolta mici afaceri demarate de catre locuitorii din Cristian sau Râşnov.

Am mai  precizat că acest traseu va face parte din viitorul traseu de CICLOTURISM care va lega bisericile evanghelice fortificate din Ţara Bârsei şi cele din întreaga zonă a Transilvaniei de Sud, oferind astfel posibilitatea amatorilor de turism pe bicicletă să viziteze toate aceste monumente de o deosebită importanţă şi frumuseţe.

Acest traseu nu va fi destinat doar biciclistilor ci va putea fi folosit in egala masura de catre iubitorii de drumetii si plimbari si de cei ce practica jogging-ul.

În finalul întâlnirii am stabilit ca acest grup de lucru  să întocmească palnurile viitorului traseu iar la urmatoarea intalnire, care va avea loc marţi 13 noiembrie, să fie parcurs cu pasul traseul propus.


Cele mai recente comentarii
    • mace
  1. Andrei Ispas
  2. Sorin Müntz
  3. aspera

Scrie-mi aici părerea ta