Urbaniștii austrieci vizitează Brașovul pe bicicleta tandem făcută din bambus

IMG_0107
Astazi i-am primit oficial la Brasov in calitate de viitor Primar pe tinerii urbanisti austrieci Ewa Gruszyk si Roland Kloss de la www.tandem-crossover.eu care au promovat in Romania proiectul ”CITIZENS AND MAYORS ON ONE BIKE. Together we can creat cities for people”.

Ei au venit la Brasov pe ingenioasa bicicleta de tip Tandem, pe care au construit-o singuri in 10 zile.

Calatoria lor a pornit in Viena trecand prin Budapesta spre Oradea si Cluj unde l-au intalnit pe Emil Boc. De la Cluj au plecat spre Reghin, Tg. Mures si s-au oprit in Sighisoara unde au inoptat la Gritti Leonhardt-Pesak, colega mea din Forumul German. De la Sighisoara au plecat spre Sibiu sa se intalneasca cu doamna Astrid Fodor, Primarul in functie de la Forumul German Sibiu. Pe drum au vizitat Bisericile Fortificate din Birtan si Richis.De la Sibiu au continuat calatoria spre Brasov prin Sambata de Sus, Rasnov si Cristian.


Ajunsi in Brasov, s-au intalnit cu Robert Lazar, reprezentantul Asociatiei Brasovul Pedaleaza, iar eu i-am invitat in a doua zi la un pranz traditional romanesc la Sergiana.


Dupa pranz, am plecat pedaland pe tandemul din bambus spre primarie unde am facut o poza oficiala cu doua vehicule ecologice pe care le promovez in Brasov, bicicleta si masina electrica.


Din Brasov, ei vor pleca maine la Prejmer unde ii asteapta colegii mei de la Biserica Fortificata Tartlau, plecand apoi inapoi spre Austria.

Am purtat cu ei discutii extrem de interesante despre mobilitatea urbana la Brasov ei fiind neplacut surprinsi de pistele de biciclete existente ele fiind catalogate drept defectoase, neavand continuitate si fiind astfel de-a dreptul periculoase pentru biciclisti si soferi. Ii astept in calitate de primar cu bratele deschise din nou la Brasov sa ne consilieze in planificarea si executarea pistelor de biciclete sigure si astfel sa le oferim atat brasovenilor cat si turistilor posibilitatea sa se deplaseze cu bicicleta in siguranta prin tot orasul.

Le doresc drum bun si sper sa-i revad la Brasov in curand.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni,
Cristian Macedonschi
Candidatul Forumului German la functia de Primar al Municipiului Brasov

Scrie-mi aici părerea ta