Veşti excelente din Germania pentru Braşov şi braşoveni!

Am avut o săptămână foarte benefică pentru Braşov.
Am participat la Nurnberg la prima întâlnire a Asociaţiei Cercul de Prietenie Braşov – Nurnberg cu ocazia deschiderii Targului de Craciun din Nürnberg unde Brasovul este prezent cu o casuta in zona oraselor infratite. Această asociaţie a fost creată cu ocazia înfrăţirii dintre oraşele noastre, pentru a identifica şi sprijini poriecte comune.
Preşedinte este domnul Robert Adams, un braşovean stabilit de foarte mulţi ani la Nurnberg. Primul proiect se va derula de Paşte şi va veni în ajutorul copiilor nevoiaşi din Braşov şi din judeţul nostru. Alte proiecte importante sunt cele care vor susţine Şcoala Profesională Duala Kronstadt.
Avem, în cadrul Asociaţiei, consilieri locali din Nurnberg, printre care şi un sas din Nadeş iar functia de preşedinte onorific a fost propusa primarului din Nürnberg, Dr. Ulrich Maly.
Va exista şi o asociaţie în oglindă care se va înfiinţa la Braşov în urmatoarea perioada pentru că este foarte important ca înfrăţirea dintre oraşele noastre să nu rămână o simplă pancartă la intrarea în localitate, ci să aibă susţinerea şi participarea cetăţenilor din Nürnberg şi Braşov.

intalnirea Cercului de Prietenie Nürnberg-Brasov

intalnirea Cercului de Prietenie Nürnberg-Brasov


Pdentru schimbul cultural pregătim Zilele Braşovului la Nurnberg în vara anului viitor într-o locaţie foarte frumoasă din centrul oraşului.
Acest parteneriat dintre oraşele noastre, dintre burg-urile noastre are o istorie şi o tradiţie deosebită datând din Evul Mediu. Nu este ceva de groază, dimpotrivă, chiar dacă începuturile se leagă de Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Ţepeş Dracula! Vlad … Tatăl a fost uns de Sigismund de Luxemburg cavaler al Ordinului Dragonului la Nurnberg. Au fost schimburi comerciale intense între burg-urile noastre, la Biserica Neagră au lucrat meşteri din Nurnberg şi exemplele frumoase pot continua. Suntem bucuroşi să putem continua această prietenie şi colaborare istorică dar şi economică. Avem firme puternice din zona metropolitană Nurnberg care sunt prezente în Zona Metropolitana Braşov, cum ar fi Inna Schäffler şi nu numai.
in fata casutei Brasovene de la renuitul Targ de Craciun din Nürnbeg

in fata casutei Brasovene de la renuitul Targ de Craciun din Nürnbeg


Tot în Germania am participat la întâlnirea Clubului Economic Săsesc (Carl Wolff Gesellschaft ) in apropierea orasului Augsburg.
Adunarea Generala a Carl Wolff Gesellscaft

Adunarea Generala a Carl Wolff Gesellscaft


Cu această ocazie doresc să îl felicit pe domnul Reinhold Sauer, noul preşedinte al Clubului, desemnat în urma alegerilor de acum.
Cu Presedintele CWG Reinhold Sauer

Cu Presedintele CWG Reinhold Sauer


Conducerea completa o gasiti aiciCluburile Economice Germane din România colaborează foarte strâns cu Clubul Economic Săsesc din Germania. Sunt saşi plecaţi şi dinaintea Revoluţiei din 1989 care au ajuns oameni de afaceri de succes cu firme puternice manageriate după principiul lucrului bine făcut. .. Apropos de lucrul bine făcut saşii din Germania au salutat noua directie pe care s-a poziţionat România odată cu alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie şi au declarat că sunt foarte interesaţi să vină în România, că creeze IMM-uri şi locuri de muncă. Acesta este un mesaj foarte important pentru că înainte saşii veneau sau se implicau doar sporadic în România. Acum este momentul să se întoarcă cu adevărat de unde au plecat şi să pună umărul la crearea unei ţări prospere şi respectate!

După cum ştiţi am votat pe 16 noiembrie la Viena. Am intrat în contact, la coadă, cu foarte mulţi tineri din România care îmi spuneau că dacă va ieşi Klaus Iohannis preşedinte sunt dispuşi să se întoarcă în ţară! Iar mâine voi pleca tot la Viena, pentru a participa la recepţia oferită de Ambasada noastră cu ocazia Zilei Naţionale.

La mulţi ani, dragi români şi dragi braşoveni!

Cu respect pentru Romania si Romani
Cristian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta