Viitorul turistic al brasovului este asigurat

Buna seara dragi prieteni,

astazi am avut o zi plina dar extrem de eficienta.

Impreuna cu doamna Roxana Niculescu, reprezentantul Autoritatii Nationale de Turism la noi in regiune, am fost la Fagaras unde ne-am reunit in grupul de lucru pentru pornirea scolii profesionale duale in turism in cadrul Liceului Ioan Senchea Fagaras.
La discutii au participat primarul Fagarasului, domnul Sorin Manduc si reprezentatul Liceului Ioan Senchea doamna Adriana Popa.

Anul acesta vom porni in sistemul dual cu o clasa speciala de bucatari si lucratori specialisti hotelieri care vor incepe cursurile din toamna in clasa a IX-a dupa curicula noua.

In urmatoarele zile voi continua discutiile cu reprezentanti mediului privat, ai inspectoratului scolar judetean si cu domnul Stelian Fedorca din cadrul ministerului invatamantului vederea stabilirii parteneriatelor necesare.
Discutii au fost demarate atat cu Camera de comert a Republicii Austria – WKO cat si cu cea a Republicii Federale Germania – AHK la Bucuresti care sunt parteneri foarte importanti si vitali pentru acest prim proiect de scoala profesionala duala in turism din Romania si carora doresc sa le multumesc pe aceasta cale pentru sustinere.

Dupa vizitarea viitorului laborator pentru bucatari din cadrul Liceului Ioan Senchea, pentru care mai cautam un partener-sponsor, pentru realizarea dotarii necesare am ajuns pe Colina la Universitatea Transilvania unde am sustinut alaturi de calegul meu din A.P.D.T Brasov Ionut Gliga si de doamna profesoara Ana Ispas un curs deschis de “Destination Management” combinat cu elemente de relatii internationale.

Am ramas foarte placut surprins de interesul pe care l-au aratat tinerii studenti si de atitudinea lor pozitiva si sunt convins ca impreuna ei vom reusii sa construim un viitor turistic de succes in regiunea noastra.

Ma bucur de colaborarea cu ei si le urez bafta la proiectele si examenele urmatoare.

logofinal2

Scrie-mi aici părerea ta