Vizita oficiala brasoveana la Aeroportul International München

Dragi Brasoveni,

cu ajutorul Export-Club Bayern si Export-Club Bucuresti-Brasov-Bavaria, al carui membru fondator sunt, am organizat vizita oficiala sdelegatiei Consiliului Judetean Brasov, condusa de presedintele, Prof. Claudiu Coman, la Aeroportul din München. Din delegatie au facut parte arhitectul Judetului Brasov, Adrian Ibanescu, Consilierii Judeteni Stefan Aranyosi, Ioan Paler, Mihai Popa si Adrian Maxim si Directorul Centrului Cultural Reduta, domnul Marius Cisar. Consiliul Local Brasov a fost reprezentat de consilierii locali din partea Forumlui German, Werner Braun si de mine.
Specialistii aeroportuari bavarezi si membrii Export-Club Bayern, ne-au primit cu mare caldura la Munich Airport unde ne-au prezentat extinderea Terminalului 2 care va fi data in folosinta in Aprilie 2016.

Delegatia oficiala din Brasov la Aeroportul din München vizitand nout serminal satelit care se va deschide anul viitor in aprilie si va mari capacitatea aeroportului de la 36 de milioane de pasageri la 55 de milioane.

Delegatia oficiala din Brasov la Aeroportul din München vizitand nout serminal satelit care se va deschide anul viitor in aprilie si va mari capacitatea aeroportului de la 36 de milioane de pasageri la 55 de milioane.


Dupa vizita santierului la “Terminalul Satelit” ne-am asezat la masa rotunda un am discutat posibilitatile de colaborare intre Aeroportul International München si viitorul Aeroport Brasov-Ghimbav. In urma discutiilor am stabilit sa invitam la Brasov specialistii de la Aeroportul München alaturi de firma de proiectare Koch & Partner care a facut studiul de fezabilitate in urma cu 40 de ani si a proiectat aeroportul si extinderile sale, pentru a le prezenta atat pista cat si potentialul viitorului aeroport brasovean.

Delegatia brasoveana a fost intampinata de presedintele Aeroportului International, Dr. Michael Kerkloh, caruia doresc sa-i multumesc pentru primirea delegatiei noastre.

Domnul Dr. Michael Kerkloh este totodata si Presedintele Export-Club Bayern, organizatia sora a Export Club Bucuresti-Brasov-Bavaria.
El a spus inaintea vernisajului ca
“Aeroporturile sunt de fapt niste scene internationale care trebuie intelese si folosita ca atare si de aceea se bucura sa prezinte in cadrul aeroportului evenimente culturale sau caritative pentru a le impartasi prin intermediul pasagerilor in cu oameni din toata lumea”

Ma bucur ca dupa o munca de lobby de mai bine de 6 luni am reusit sa intermediez aceasta intalnire si sper sa fie de bun augur pentru dezvoltarea aeroportului nostru mai ales ca International Munich Airport este singurul aeroport de 5 stele din Europa si este unul dintre cele mai profitabile aeroporturi din lume.

Eu sunt de parere ca proiectul aeroportului Brasov este din punct de vedere a importantei de dezvoltare pentru Brasov si voi lupta necontenit pana vom decola si vom ateriza la Brasov “proiectul secolului”.

Tinta mea este sa avem pana in 2019 un Aeroport fiunctional la Brasov

Tinta mea este sa avem pana in 2019 un Aeroport fiunctional la Brasov

Cu rerspect pentru Brasov si brasoveni,

Christian Macedonschi
Candidat la functia de Primar al Brasovului in 2016 din partea Forumului German

Scrie-mi aici părerea ta