Ziua Uniunii Germane a fost serbata in Romania anul acesta la Sibiu.

Ieri am participat la Sibiu la dineul oficial dat de către doamna consul Judith Urban la Sibiu cu ocazia Zilei Uniunii Naționale Germane.

Fanfara a cantat imnul Germaniei, Imnul Romaniei si cel al Europei Unite

Fanfara a cantat imnul Germaniei, Imnul Romaniei si cel al Europei Unite


Peste 600 de invitați din toată Transilvania au fost prezenți de la diplomați la oameni politici, din economie si media.
Oaspetii evenimentului

Oaspetii evenimentului


Unul dintre cei mai așteptați oaspeți a fost cu siguranță actualul primar al Sibiului, viitorul președinte al României, domnul Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis alaturi de sotia lui,

Klaus Iohannis alaturi de sotia lui,


Excelenta Sa doamna Consul Judith Urban a avut un discurs extraordinar trecând in revista ultimii 25 de ani, de la revoluția pasnica din fosta Republica Democrata Germana care a dus la unificarea istorica a Germaniei de astăzi la dezvoltarea Transilvaniei in Romania postdecembrista.
Discursul ES Consulul Germaniei la Sibiu doamna  Judith Urban

Discursul ES Consulul Germaniei la Sibiu doamna Judith Urban


A subliniat încă odată mostenirea culturala a Transilvaniei si faptul ca investitorii germani se simt foarte bine in Transilvania si se dezvolta in regiunea noastră.
Alaturi de ES doamna Consul Judith Urban

Alaturi de ES doana Consul Judith Urban


A menționat importanta Cluburilor Economice Germane din Sibiu, Brasov, Mures si Cluj si a salutat implicarea acestora in proiectele dew responsabilitate sociala si in cele de formare profesională in model dual (german).
Aici Brasovul joaca un rol foarte important deoarece la noi a fost infiintata prima scoala de formare după model german din Romania si este entionata cu fiecare prilej ca model de buna practica (vezi www.sgk.ro)

La Multi Ani Germania si personal doresc sa multumesc pentru sustinerea economica, sociala si a invatamantului in limba germana pe tot teritoriul Romaniei.

Alles Gute zum Tag der Deutschen Einheit

Alles Gute zum Tag der Deutschen Einheit


Cu respect pentru Brasov si Brasoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local la Brasov
Forumul German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta